Παπουτσάνης: Δυναμική αύξησης πωλήσεων με +26% το 2019 – Δηλώσεις Μεν. Τασόπουλου

H σαπωνοποιία “Παπουτσάνης”  αύξησε πέρυσι τις πωλήσεις της κατά 26%, με περαιτέρω διεύρυνση των εξαγωγών.

Στη χρήση 2019 εταιρεία πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 30,6 εκατ. ευρώ, έναντι 24,2 ευρώ το 2018. Το ήμισυ  αυτού του ποσού αντιστοιχεί σε εξαγωγές, οι οποίες ανήλθαν σε 15 εκατ. ευρώ.

Το 18% του ετήσιου τζίρου  προήλθε από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 30% από πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, το 38% από παραγωγή προϊόντων για τρίτους και το 14% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Παπουτσάνης, την πρόσφατη δεκαετία και μεσούσης της οικονομικής κρίσης, υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις, σημειώνοντας την τελευταία τετραετία διψήφια ποσοστά ανάπτυξης που ξεπερνούσαν το 15% ετησίως.

Συγκεκριμένα, η αξία των πωλήσεων το 2010 ήταν 12,9 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 ανήλθε σε 30,6 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗς Μενέλαος Τασόπουλος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, Μενέλαος Τασόπουλος, σχολίασε: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία του 2019. Το συνεχώς εξελισσόμενο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο μας, οι εμπορικές πρωτοβουλίες και οι σημαντικές συνεργασίες που αναπτύσσουμε σε διαφορετικούς τομείς, συνεισέφεραν στη σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών, θέτοντας τις βάσεις για τη νέα χρονιά. Με σταθερή και επιτυχημένη την εξωστρεφή στρατηγική των τελευταίων ετών, εστιάζουμε στην ανάπτυξη όλων των προϊοντικών κατηγοριών της Παπουτσάνης.

Παράλληλα, επιδιώκουμε τη διατήρηση της δυναμικής της εταιρείας, με στόχο την συνεχή επέκταση του κύκλου εργασιών με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο”.

SHARE