Παπαγγελόπουλος: Θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορουμένους – Στόχος να “λεκιάσουν” τον Τσίπρα

upd: «Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην αρχή της ομιλίας του από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για την πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά τον ίδιο.

«Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενος. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες της εγκληματικής ομάδας που θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και τόνισε πως θα αποδείξει ότι η δίωξη του για σκευωρία στην υπόθεση Novartis είναι γελοία, και θα αποκαλύψει τις αθέατες πλευρές αυτής της επιχείρησης.

Παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι θα ζητήσει την προστασία του και την προστασία της οικογένειας του και της Δικαιοσύνης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μόλις ξεκινήσει το έργο της η ειδική επιτροπή.

«Αν ήμουν σκευωρός δεν θα είχα φροντίσει να εξασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τόνισε ότι δεν άκουσε κανένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο εκθέσεις ιδεών.

Για την Ελένη Ράικου είπε πως πήρε τηλεφωνικές οδηγίες για να πάει να δώσει την δεύτερη κατάθεση. Μπορεί να το αποδείξει συμπλήρωσε και αναφέρθηκε σε μια επικοινωνιακή και πρόστυχη επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος και η οικογένειά του. Βλέποντας κάποιους από τους βουλευτές της ΝΔ να αντιδρούν είπε: Καταδικάστε με, εκτελέστε με, αλλά ακούστε με.

Αν έστηνα σκευωρίες θα έπρεπε να με έλεγε Μακιαβέλι ή Ταλεϋράνδο και όχι Ρασπούτιν. Αυτός είχε σχέση με το αχαλίνωτο σεξ…»

Ο κ.Παπαγγελόπυλος είπε ότι η κ.Ράικου, όχι μόνο είχε φιλικές σχέσεις μαζί του αλλά του ζητούσε και ρουσφέτια. Πρώτον, να την γνωρίσει με τον Αντώνη Σαμαρά, πράγμα το οποίο έκανε και δεύτερον να την βοηθήσει να ανανεωθεί για τρίτη φορά η θητεία της στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ήρθε στο γραφείο μου αφού προηγουμένως είχε επισκεφθεί τον υπουργό δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή. Της είπα πως αυτό δεν γίνεται. Ο Άρειος Πάγος δεν ανανεώνει την θητεία για τρίτη φορά.

Για τον εισαγγελέα Αγγελή είπε πως φοβόταν πως θα τον σκοτώσουν και αναφερόταν σε μια εγκληματική ομάδα ανάμεσα στους οποίους ήταν και δικαστές! Επίσης, του έλεγε για τις οικονομικές σχέσεις που είχε η οικογένεια Βενιζέλου με τον τραπεζίτη Βγενόπουλο. Δεν πίστευα σε αυτές τις ανοησίες και ο Αγγελής στράφηκε εναντίον μου.

Χαρακτήρισε σαθρή την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ, για την οποία τόνισε ότι από την ίδια την πρόταση, προκύπτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική του δίωξη, η εξόντωση και η σε βάρος του πολιτική σκευωρία, ενώ επισήμανε ότι δεν αναφέρεται στην πρόταση της ΝΔ, ούτε καν το όνομα των φυσικών αυτουργών των αδικήματος της ηθικής αυτουργίας που του αποδίδεται. Κατήγγειλε επίσης ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να «λεκιάσει» και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

 

 

SHARE