Παπαγγελόπουλος για τις καταγγελίες Μανιαδάκη σε βάρος του Γ.Στουρνάρα

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει αναφορά των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς στην οποία ο Νίκος Μανιαδάκης, την περίοδο που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, φέρεται να τους ενημέρωσε πως δέχτηκε απειλές από τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος γνώριζε ότι είχε καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis. Μάλιστα, ο κ. Μανιαδάκης εμφανίζεται να είπε στους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι ο κεντρικός τραπεζίτης τον απείλησε πως ο ίδιος και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους μάρτυρες.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος , ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση, αναφέρει σε δήλωση του:

«Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως. Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφώθηκαν με τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας του είπε ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος, ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή, με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες». 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει στη δήλωση του πως «Το πρόβλημα πλέον δεν είναι πρόβλημα των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και θέμα μόνο της Δικαιοσύνης αλλά έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Δημοκρατίας» και συμπληρώνει. «Η Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος πως θα πράξει το καθήκον της. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει άμεσα τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία».

«Ενέργειες σαν αυτή που περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης και οι παρακρατικές μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο, όπως θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.

Το υπόσχομαι. Ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια και είμαι βέβαιος πως η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τα πάντα» καταλήγει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Η κατάθεση του Μιχάλη Καλογήρου

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται στον Άρειο Πάγο η έρευνα για την υπόθεση Novartis. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας μετά τις αναφορές του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή ότι είχε ενημερωθεί για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο», που είχε λάβει η πορεία της υπόθεσης Novartis ενώ είχε κάνει λόγο και για σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο με θέμα την απομάκρυνση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Ο Μιχάλης Καλογήρου είχε απαντήσει τότε ότι η μόνη ενημέρωση που είχε από τον αντεισαγγελέα που χειριζόταν την υπόθεση Novartis αφορούσε την « άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών»

 

Στουρνάρας: Προκαλεί θυμηδία το έγγραφο των τριών εισαγγελέων

SHARE