Παπαδημούλης: Ο κ. Τσαβούσογλου να απαντήσει γιατί σπρώχνουν τους ανθρώπους στα σύνορα με Ελλάδα και όχι με Βουλγαρία;

«Ο Ερντογάν παραβιάζει εσκεμμένα τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως ανθρώπινο όπλο για να εκβιάσει την ΕΕ σε μια απάνθρωπη απόπειρα να εφαρμόσει την κρυφή του ατζέντα, που δεν είναι πια καθόλου κρυφή» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχετικά με το αν η μαζική εισροή μεταναστών και προσφύγων προκλήθηκε από την κατάσταση στο Ιντλίμπ στη Συρία.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sputnik News τονίζει ότι «ο Ερντογάν έχει λοιπόν, πολύ συγκεκριμένη ατζέντα και προσπαθεί σαφώς να εκβιάσει την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας αυτούς τους ανθρώπους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για να το κάνει, κάτι που απαιτεί μια γρήγορη και υπεύθυνη αντίδραση από τη πλευρά της ΕΕ. Και αποτελεσματικές κυρώσεις».

Σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας παραβιάστηκε με αποκλειστική ευθύνη του Ερντογάν. Μπορεί ο κ. Τσαβούσογλου να απαντήσει γιατί σπρώχνουν εσκεμμένα τους ατυχείς αυτούς ανθρώπους προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα και όχι προς τα βουλγαροτουρκικά;».

SHARE