Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου “ταράζουν” την κυβέρνηση – Ανασχηματισμός – Το παρασκήνιο και τα περιουσιακά στοιχεία του πάμπλουτου ζεύγους της …Αριστεράς

 

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του». 

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας Δ.Παπαδημητρίου.

Ο υπουργός  επικοινώνησε τηλεφωνικά αργά το βράδυ της Δευτέρας με τον Αλέξη Τσίπρα και του ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί για λόγους ευθυξίας, λίγες ώρες μετά την παραίτηση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου, έπειτα από το θέμα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η, μέχρι χθες, πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αυτή η εξέλιξη επανέφερε στο προσκήνιο το σενάριο του ανασχηματισμού, ο οποίος αναμένεται εντός των ημερών.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε στην Τρίπολη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 10ου Περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση και όταν κατά την έξοδό του του ζητήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση, ο ίδιος αρνήθηκε.

 

ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ

Η κ.Ράνια Αντωνοποίλου, στο πόθεν έσχες της δήλωσε ετήσια εισοδήµατα 70.000 ευρώ, µετοχές συνολικής αποτίµησης περίπου 300.000 δολαρίων ΗΠΑ και καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων στην J&P Morgan.

Ο σύντροφός της, Δημήτρης Παπαδηµητρίου, δήλωσε χαρτοφυλάκιο (με μετοχές, αμοιβαία και άλλα επενδυτικά προϊόντα) αξίας 2.725.881 δολαρίων. Την ίδια χρονιά ο κ. Παπαδημητρίου δήλωνε εισοδήματα 453.429 δολαρίων. Το χαρτοφυλάκιο αυτό πάντως, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί.

Το ζευγάρι διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ., με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. Η βίλα διαθέτει και πισίνα, 80 τ.μ.

Το ζεύγος Ρ.Αντωνοπούλου – Δ.Παπαδημητρίου είναι “λαμόγια”;

Αντωνοπούλου τέλος -Έκανε δεκτή την παραίτηση της ο Πρωθυπουργος

SHARE