Π. Σκουρλέτης: «Επιβεβλημένη η πρόταση μομφής στον Χρ. Σταϊκούρα

«Ένα από τα πλέον αντικοινωνικά νομοσχέδια που οδηγεί σε καταστάσεις οικονομικής γενοκτονίας ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας επιχειρήθηκε να περάσει στα μουλωχτά, αγνοώντας τις συνθήκες της πανδημίας, αλλά και τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της οικονομίας» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στη πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που κατέθεσε το κόμμα του. Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε: «Η πρόταση μομφής προς τον υπουργό Οικονομικών ήταν επιβεβλημένη. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τι τον περιμένει» .

Αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ασφαλώς η πανδημία έχει ορισμένα επιθετικά χαρακτηριστικά για τα οποία δεν ευθύνεται η κυβέρνηση. Ωστόσο, το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είχε προβλεφθεί. Η κυβέρνηση ευθύνεται λοιπόν για το ότι συνειδητά επέλεξε να μην υιοθετήσει ένα πρόγραμμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΕΣΥ, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και για τη μελλοντική θωράκιση της δημόσιας Υγείας. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποδεικνύονται πολύ πιο γενναιόδωρες σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει την πανδημία σαν μπόρα που θα περάσει, σαν μια παρένθεση που θα κλείσει, μη δίνοντας μόνιμες λύσεις στα προβλήματα του ΕΣΥ. «Γι’ αυτό δεν κάνει προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ σκανδαλωδώς ανοίγει παράθυρο κερδοσκοπίας στο ιδιωτικό τομέα, μέσω της αύξησης της αποζημίωσης για τις ιδιωτικές ΜΕΘ και της χαλάρωσης των υποχρεώσεων για τη στελέχωσή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι επίσης η άρνηση συνταγογράφησης του τεστ για τον κορωνοϊό» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

SHARE