Π.Καμμένος: Νέα επίθεση στον Κοτζιά για τις βίζες – Προτείνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Επιμένει στις καταγγελίες του κατά του Νίκου Κοτζιά ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας στα «Ακραία Φαινόμενα» με τους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών διέπραξε απάτη χωρίς προηγούμενο σε βάρος του Δημοσίου. Ο κ.Καμμένος προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές και θεωρεί πραγματικούς συμμάχους της χώρας, μόνον τις ΗΠΑ.

Ο κ. Καμμένος, υποστήριξε  πως ο συνεργάτης του κ. Κοτζιά, Μιχάλης Κόκκινος, σε μία προσπάθεια να βρει πληροφορίες σε βάρος του, επικοινώνησε με επικηρυγμένο πρόσωπο για το οποίο εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και βρίσκεται στην Κοπεγχάγη.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν παρουσίασε αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Ο πρώην ΥΠΕΞ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες και εξυβρίσεις.

Αιχμή των καταγγελιών του κ. Καμμένου σε βάρος του κ. Κοτζιά είναι η σύμβαση για χορήγηση θεωρήσεων. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως οι βίζες αποφέρουν 250 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος όμως ο πρώην ΥΠΕΞ παραχώρησε το έργο έναντι 15 εκατ. ευρώ.

Δήλωσε επίσης ότι οι ανάδοχες εταιρείες είχαν αρχικό κεφάλαιο της τάξης των λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

«Αν πήρε χρήματα ( ο κ. Κοτζιάς) δεν το ξέρω. Θα το βρει η δικαιοσύνη. Η απάτη είναι ότι εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και απιστία σε βάρος του υπάρχει. Η σύμβαση αυτή είναι μία σύμβαση που η προκήρυξη της δεν έχει σχέση με την εφαρμογή της. Δεν έχει ακολουθήσει το δίκαιο των συμβάσεων. Έχουμε καταθέσει μία επίκαιρη επερώτηση που θα συζητηθεί και όλα αυτά τα στοιχεία θα πάνε στη Δικαιοσύνη”

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε πως είχε δώσει στον πρωθυπουργό έναν φάκελο που περιείχε επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του κ. Κοτζιά, και κατόπιν τούτου ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αλλάξει την ηγεσία στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Χρειάζεται κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας»

«Εγώ από τη ΝΔ προέρχομαι και δεξιός είμαι. Ξεκάθαρα πράγματα. Αυτή τη στιγμή η ΝΔ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μία κοινή πορεία», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε απαντώντας στο ερώτημα αν θα ξανασυνεργαζόταν με τον κ. Τσίπρα: Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή η μόνη λύση για την πατρίδα μας την ώρα που βγαίνουμε πια από μία δύσκολη εποχή και μπαίνουμε σε μία καινούργια που η Ελλάδα θα γίνει ενεργειακός κόμβος και φεύγει από τα στενά όρια της επιτήρησης της Ευρώπης μαζί με τις ΗΠΑ σε μία Μεσογειακή Ένωση, πιστεύω ότι χρειάζεται μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στην οποία θα χαράξουμε εθνικό πρόγραμμα, εθνική γραμμή. Είμαστε σε μία καλή περίοδο γιατί η περίοδος αυτή έχει μία Τουρκία που καταρρέει».

«Το Οκτώβριο οι εκλογές»

Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτίμησε ότι η κάλπη των εθνικών εκλογών θα στηθεί στη χώρα τον Οκτώβριο.
«Πιστεύω ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο», είπε αρχικά για να συμπληρώσει: «Έχω την εντύπωση πως ανεξάρτητα του αποτελέσματος των ευρωεκλογών οι εθνικές εκλογές θα προσπαθήσει ο κ. Τσίπρας –είδατε τι μέσα μεταχειρίστηκε, με αποστασίες και μεταγραφές – να έχει μία πλειοψηφία η οποία θα κρατήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Πιστεύει ότι τον Οκτώβριο θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα της εξόδου της χώρας από την εποχή του μνημονίου και πιστεύω ότι κύριο ρόλο θα παίξουν τα ενεργειακά».
Σε σχέση με τα ενεργειακά σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι μετά τις ενεργειακές συμφωνίες με την Εxxon και την Total και την αρχή εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου με τα συμβόλαια που υπάρχουν αυτό έχει δύο αποτελέσματα. Το ένα είναι σε σχέση με την ασφάλεια και τη γεωπολιτική θέση της χώρας. Η Ελλάδα είναι ο κύριος εταίρος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο με ισχυρές συμμαχίες και με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο. Και από την άλλη μεριά αντιλαμβάνεστε ότι εάν πράγματι τα κοιτάσματα αυτά τα οποία φαίνονται μόνο για την νότια Κρήτη μιλάμε για 350 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν πλέον τα πράγματα στην οικονομία. Αν τελειώσουν τα περισσότερα συμβόλαια στο Ιόνιο αλλά εάν βγει φλόγα, επιβεβαιωθούν τα κοιτάσματα όταν το χρέος μας ουσιαστικά είναι το 1/3 μόνο των κοιτασμάτων της νότιας Κρήτης αλλάζει εντελώς η χώρα. Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει και με τις εκλογές στην ΕΕ. Εδώ πια – πέραν της μικροπολιτικής – υπάρχει μία δέσμευση και της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη απέναντι σε μία Ευρώπη που καταρρέει».

«Οι ΗΠΑ μόνοι πραγματικοί μας σύμμαχοι»

«Κατά τη δική μου άποψη οι μόνοι μας πραγματικοί σύμμαχοι είναι οι ΗΠΑ» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Πάνος Καμμένος.
«Και αυτή τη στιγμή όσων αφορά τους Ρώσους η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι της σύγκρουσης μεταξύ των οπαδών της παγκοσμιοποίησης και από την άλλη μεριά η ΕΕ. Οι ΗΠΑ ανεβάζουν το ενεργειακό κέντρο από τη Σαουδική Αραβία στη Μεσόγειο. Αυτό που γίνεται στην Κύπρο είναι ένα θαύμα. Ουσιαστικά λύνεται το κυπριακό μέσω του ενεργειακού», συμπλήρωσε.

«Μάλλον δεν θα είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές»

Παράλληλα, αποκάλυψε πως πιθανότητα ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Μαΐου.
«Μάλλον δεν θα είμαι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές», είπε και πρόσθεσε πως «πολλοί θέλουν να μην είμαι στο Κοινοβούλιο».
Ωστόσο, εκτίμησε πως «ο ρόλος μου είναι πιο σημαντικός στην Ελλάδα παρά στην Ευρώπη, ιδίως για τα εθνικά θέματα».

Τι είπε για την περιπέτεια με την υγεία του

Ο κ. Καμμένος μίλησε ακόμα για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του. «Πέρασα μία περιπέτεια με την υγεία μου αλλά όλα καλά. Το τερπνών μετά του ωφέλιμου. Είχα ένα πρόβλημα στο στομάχι. Είμαι καλά, ήταν όλα καλοήθη. Ανέλαβε ο κ. Σταυρόπουλος με την επιστημονική του ομάδα και όλα πήγαν καλά. Είμαι μάχιμος, δεν με τελειώσανε. Δεν με εξοντώσανε. Αντέχω και έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές, έχουμε μπροστά μας εθνικές εκλογές. Και φυσικά και πολιτικά είμαι όρθιος»

SHARE