Ούτε σήμερα αποφάσεις για τα κορυφαία αξιώματα στην Ε.Ε – Το μεσημέρι της Τρίτη η συνέχιση της συνεδρίασης

Τη διακοπή της Συνόδου Κορυφής, στην οποία συζητούνται τα ονόματα που θα απαρτίσουν τα κορυφαία αξιώματα της Ε.Ε., μέχρι αύριο στις 12 ώρα Ελλάδας ανακοίνωσε μέσω Twitter o Πρέμπεν Αμάν, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Ο Ντόναλντ Τουσκ διέκοψε τη συνεδρίαση και συγκαλεί νέο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αύριο στις 11 (σ.σ. τοπική ώρα)», ανέφερε σχετικώς.

Υπενθυμίζεται ότι η μαραθώνια συνεδρίαση άρχισε το απόγευμα της Κυριακής και ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, χωρίς να έχει βρεθεί η «χρυσή τομή», κάτι που δεν συνέβη ούτε κατά την επανεκκίνησή της νωρίς το πρωί.

Νωρίτερα, το Reuters, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, είχε αναφέρει ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. πλησίαζαν σε συμφωνία για να διορίσουν τον σοσιαλιστή Ολλανδό Φρανς Τίμερμανς επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ η κεντροδεξιά Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα είναι υποψήφια για να ηγηθεί του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ είναι ένας ισχυρός υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, τον οποίο το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήθελε να ηγηθεί της Κομισιόν, φαίνεται πως θα ηγηθεί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσαν οι διπλωμάτες.

Το παζάρι των Βρυξελλών διανυκτέρευσε και…συνεχίζει – Δεν πέρασε ο Τίμερμανς για διάδοχος του Γιούνκερ με Βέμπερ στο Ευρωκοινοβούλιο

SHARE