Εκλογές τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Α.Τσίπρας μετά το Βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ – Χάνει με 9% διαφορά στις ευρωεκλογές

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές πηγαίνει μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρωθυπουργός. Το Βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές ευρωεκλογές δεν έχει προηγούμενο: Χάνει με 9,4 μονάδες διαφορά  από τη ΝΔ σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα με την ενσωμάτωση να αγγίζει το 26,54%. Εικόνα κατάρρευσης και στις Περιφέρειες, όπως και στους μεγάλους δηήμους της χώρας.

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε:

Τέσσερα χρόνια πορευτήκαμε κόντρα στο ρεύμα με όπλο την αξιοπρέπεια και την στήριξη του ελληνικού λαού. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και μόλις ανασάναμε θέσαμε την κρίση του λαού ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς.

Δεν κρυφτήκαμε είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Υπάρχουν δυο δρόμοι μπροστά μας. Αυτός της εξόδου από το μνημόνια με τους πολλούς στο προσκήνιο και ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας και της κρίσης, των ολιγαρχών και του ΔΝΤ.

Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού στο σχέδιό μας, στα μέτρα ελάφρυνσης, ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτή την πορεία. Για να μην μπορούν όσοι καιροφυλαχτούν να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντάξιο των προσπαθειών μας. Δεν θα αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν πορεύτηκα με κόλπα και στατηγήματα, δεν επέλεξα τον δρόμο της ιδιοτέλειας. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς, η αφοσίωση στον λαό είναι απαράβατος κανόνας, είναι η ψυχή μας και η ψυχή μου.

Δεν ξεχνά κανείς από εμάς από πού ξεκίνησε και που ανήκει. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και ήδη το κάνει.

Η τελική ετυμηγορία, όμως ανήκει πάντα στο λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα. Είμαι και θα είμαι εδώ. Θα δώσουμε τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα. Αμέσως μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον ΠτΔ άμεση προκήρυξη εθνικών Εκλογών.

 

Μητσοτάκης: “Αλέξη, φύγε” -ΝΔ +9% – Βατερλό ΣΥΡΙΖΑ που “πλήρωσε” φόρους, αλαζονεία – Τρίτο το ΚΙΝΑΛ

SHARE