Οργισμένη αντίδραση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη μεταγωγή Κουφοντίνα

“Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο” καταδικάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε:

“Ο καταδικασμένος Έλληνας τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε σε μια αγροτική φυλακή με πιο χαλαρούς περιορισμούς. Δολοφόνησε 11 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων προσωπικό των ΗΠΑ και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών. Καταδικάζουμε με τον πιο σαφή τρόπο κάθε άδεια ή χαλάρωση των συνθηκών κράτησής του”.

Δυσφορία για την απόφαση μεταγωγής του Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου είχε εκφράσει εμμέσως και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Συγκεκριμένα, αναδημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ειδήσεις από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη μεταγωγή, ενώ αναδημοσίευσε και παλιότερο σχόλιό του για τις διήμερες άδειες που είχαν δοθεί στον Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι τη μεγαγωγή του τρομοκράτη και εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα έφερε στο φως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γράφοντας το εξής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

“Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Κ. Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;”

SHARE