ΟΠΑΠ: Το κράτος χάνει 300 εκατ. από τον παράνομο τζόγο – Το σχέδιο ανάπτυξης των VLTs – Μέρισμα 0,40 ευρώ

 

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων, επισήμανε ότι ο παράνομος τζόγος τόσο στο επίγειο, όσο και το online περιβάλλον, ξεπερνάει τη νόμιμη δραστηριότητα και υπολογίζεται στα επίπεδα των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στα κρατικά έσοδα και εκθέτοντας τους παίκτες σε σημαντικούς κινδύνους. Επεσήμανε ότι η εταιρεία κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα στο διαδίκτυο και η επικείμενη ρύθμιση της αγοράς θα πρέπει να στηριχθεί και να σεβαστεί αυτό το δεδομένο. Ο ΟΠΑΠ κατέθεσε τις θέσεις του στην ανοιχτή διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης της ΕΕΕΠ και όπως τόνισε «ο ΟΠΑΠ δεν φοβάται τον δίκαιο και υγιή ανταγωνισμό».

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 0,40 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ

Στη συνέλευση ανακοινώθηκε και καταβολή πρόσθετου μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2017. Μαζί με το προμέρισμα των 0,10 ευρώ ανά μετοχή που έχει ήδη διανεμηθεί, το συνολικό μέρισμα ανέρχεται σε 0,40 ευρώ ανά μετοχή.

 

Ζίγκλερ: Η αγορά παράνομου στοιχήματος ξεπερνά τη νόμιμη!Ο κ. Ζίγκλερ, αναφέρθηκε στα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα του 2017 επισημαίνοντας ότι ο ΟΠΑΠ κατάφερε να ενισχύσει τα έσοδα του, και να προωθήσει σημαντικά έργα και επενδύσεις, δημιουργώντας αξία για την εταιρεία, τους μετόχους και την ελληνική οικονομία συνολικά. Καθοριστικό ρόλο στη χρονιά που πέρασε έπαιξε η εισαγωγή νέων προϊόντων – και ιδιαίτερα των παιγνιομηχανημάτων (VLTs), των Virtual παιχνιδιών και των τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs).

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΖΟΓΟΣ

Στη νόμιμη αγορά τυχερών παιχνιδιών ο OΠΑΠ κατέχει το 75% και πληρώνει μόνο για φόρο τυχερών παιχνιδιών 400 εκατ. ευρώ το χρόνο. αΑπό την παράνομη αγορά υπάρχει απώλεια φορολογικών εσόδων 200 – 300 εκατ. ευρώ ετησίως για το ελληνικό δημόσιο. Η πραγματικότητα, σύμφωνα με τον κ.Ζίγκλερ, είναι χειρότερη γιατί δεν υπολογίζονται τα παιχνίδια που παίζουν οι Έλληνες στο εξωτερικό και κυρίως στα Σκόπια, με τα σχετικά ποσά να υπολογίζονται σε 1,5 – 2 δισ. ευρώ ετησίως.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν αυξηθεί πάντως  σημαντικά οι επιχειρήσεις της αστυνομίας κατά παράνομων καταστημάτων και έχουν κατασχεθεί 20.000 παράνομες μηχανές. Χαρακτηριστικά για το online περιβάλλον, ο κ.Ζιγκέρ είπε ότι πρόκειται για «χαοτική κατάσταση» και η ρυθμιστική αρχή, ΕΕΕΠ, το τελευταίο μόνο διάστημα έχει αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των εταιριών που συμπεριλαμβάνονται στη λεγόμενη black listστοιχηματικά sites που παράνομα προσφέρουν υπηρεσίες- οι οποίες πλησιάζουν τις 1100.

 Ντάμιαν Κόουπ: Ιστορική χρονιά το 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΟΥΠ ΟΠΑΠ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, σημείωσε ότι «το 2017 ήταν μία ιστορική χρονιά, καθώς σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές και πραγματοποιήθηκε πρόοδος σε όλες τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας. Τα νέα προϊόντα, η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs, οι επενδύσεις στο δίκτυο των πρακτορείων ΟΠΑΠ και η πρωτοβουλία τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας αποτελούν ισχυρά θεμέλια για την υλοποίηση του Οράματος 2020 της εταιρείας».

Ειδικότερα, η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs προχωρά με βάση τον σχεδιασμό της εταιρείας, με σχεδόν 11.800 παιγνιομηχανήματα να λειτουργούν ήδη σε gaming halls και πρακτορεία ΟΠΑΠ. Ο κ.Κόουπ, αναφέρθηκε επίσης, στις θετικές επιδόσεις του στοιχηματικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας, κυρίως λόγω της θετικής συνεισφοράς των Virtual παιχνιδιών και των SSBTs. Ήδη λειτουργούν 2.400 SSBTs σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και ότι στόχος της εταιρείας είναι η λειτουργία 3.000-3.500 μηχανών έως το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επίσης, αναφέρθηκε στη νέα online στοιχηματική πλατφόρμα που αναπτύσσει ο ΟΠΑΠ, η οποία θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του στοιχηματικού χαρτοφυλακίου του.

Ο κ. Κόουπ παρουσίασε τη σημαντική πρόοδο που συντελείται στο έργο του τεχνολογικού μετασχηματισμού του ΟΠΑΠ, το οποίο θα προσφέρει στην εταιρεία μεγαλύτερες λειτουργικές δυνατότητες και περισσότερο στρατηγικό έλεγχο.

 

Για τον Ιππόδρομο

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στον ιππόδρομο και την Φίλιππο Ένωση, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς επεσήμανε ότι «δυστυχώς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΕ έχει εκτραπεί των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και η κατάσταση που επικρατεί είναι ανεπίτρεπτη. Η εταιρεία από την πλευρά της θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της».

SHARE