Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση μέσω Star – Ολόκληρη η συνέντευξη

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Τώρα ο Μητσοτάκης αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του με εργασιακό, πτωχευτικό, τώρα καταλαβαίνει και ο κόσμος τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός κάνει το 8ωρο 10ωρο με ίση αμοιβή.

«Δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί μέσα και έξω από τη Βουλή» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία και Δικαιοσύνη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα χρέη της Νέας Δημοκρατίας που διαρκώς αυξάνονται, λέγοντας με νόημα ότι με τα χρέη της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική βρέθηκε επίσης η πολιτική της κυβέρνησης στον κρίσιμο χώρο της παιδείας, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει ότι Μητσοτάκης και Κεραμέως δεν έχουν επίγνωση ούτε τι είναι να δίνεις εξετάσεις ούτε καν ποιο είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ

Επίθεση στον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για το εργασιακό νομοσχέδιο.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον κ. Χατζηδάκη «πρόθυμο να κάνει τις βρώμικες δουλειές».

«Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι» χαρακτήρισε μάλιστα ο κ. Τσίπρας τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου  για τις άδειες σε γονείς κλπ.

«Ο κ. Μητσοτάκης μέσω του πρόθυμου για τις βρώμικες δουλειές κ. Χατζηδάκη φέρνει την επιθυμία του ΣΕΒ – και του ΔΝΤ που δεν κατάφεραν να το περάσουν μέσα στα μνημόνια. Επί 3 χρόνια στο μνημόνιο διακαής πόθος όσων ήθελαν να ξηλώσουν εργασιακά κεκτημένα, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που τις επαναφέραμε, τον κατώτατο που τον επαναφέραμε, αλλά ήταν και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας» υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας.

ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός στο παρελθόν είχε αρκετές τέτοιες συναντήσεις και υπήρξε επί των ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για τα μεγάλα ζητήματα. «Και εμείς  επιχειρήσαμε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα προσέγγισης» τόνισε, ενώ τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης». Όπως όμως άφησε να εννοηθεί,  ο κ. Μητσοτάκης  αντιμετωπίζει προβλήματα στη στρατηγική του έναντι της Τουρκίας «λόγω εσωτερικών αβαριών». «Λέω ότι δεν είμαι αισιόδοξος γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πρόθεση παρά για να πετάξει το τενεκεδάκι παρακάτω στον δρόμο, δεν έχει πρόθεση να αξιοποιήσει το momentum  όπου η Τουρκία βρίσκεται στριμωγμένη από τις οικονομικές εξελίξεις στο εσωτερικό της και από την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ» συμπλήρωσε για το ίδιο ζήτημα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι το μόνο που έχει να κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα θερινό μορατόριουμ, ώστε να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο των ερευνών της Τουρκίας και της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΓΙΑ ΤΟ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΣΤΟ EURO 2020

«Επειδή παρακολουθώ ποδόσφαιρο, σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αν δεν υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών, όλοι θα έβλεπαν ότι παίζει η «Μακεδονία» και τώρα βλέπουν ότι παίζει η Βόρεια Μακεδονία, Εσείς αναφέρεστε στο σηματάκι που λέει FFM , το αντίστοιχο της ΕΠΟ. Δεν είναι δημόσια οντότητα αλλά όπως άλλαξε το Επιμελητήριο όνομα θα μπορούσε  να είχε αλλάξει και αυτή» υποστήριξε. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι φέρεται ενοχικά λόγω της στάσης του κ. Σαμαρά και άλλων στελεχών της. «Δεν φέρνει προς κύρωση τα τρία μνημόνια συνεργασίας που είναι προς όφελος της χώρας. Το ένα από αυτά αφορά την επιτήρηση του εναερίου χώρου από τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη. Γιατί δεν τα φέρνει; Γιατί φοβάται τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, του κ. Σαμαρά και άλλων βουλευτών της ΝΔ» υποστήριξε.

Για Πανδημία και εμβολιασμό

Αυτό που δεν αποτιμάται είναι ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας είχαμε σχεδόν 400 απώλειες και στη δεύτερη πάνω από 12.000, 31 φορές περισσότερες απώλειες. Και ότι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων είχαμε θνητότητα γύρω στο 60%, ενώ ο ευρωπαϊκός μ.ο. είναι στο 30-35%. Δεν ήταν μόνο η ΜΕΘ του Αγρινίου που είχε 100% θνητότητα, άλλες έξι πόλεις της χώρας (Πύργο, Κέρκυρα, Σέρρες, Κιλκίς, Έδεσσα). Αυτό για όσους λένε ότι τα κάναμε όλα καλά.

Αυτή τη στιγμή πάνω από το 70% του πληθυσμού δεν είναι εμβολιασμένοι. Δεν νομίζω ότι είναι ώρα να ανοίξουμε συζήτηση για τα προνόμια του 30%. Με τόσο χαμηλά ποσοστά είναι άστοχο να ανοίγει αυτή η συζήτηση.

Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν ότι κινδυνεύει η ζωή τους. Αυτό είναι μεγαλύτερο κίνητρο από το να ξέρει ότι θα μπει σε ένα μπαράκι ή ένα εστιατόριο. Οι μη εμβολιασμένοι ίσως να πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρότερους ελέγχους με τεστ πριν μπουν σε δημόσιο χώρο.

Προτιμώ να πείσουμε τους ανθρώπους για την ανάγκη εμβολιασμού παρά να τους εξαναγκάσουμε. Είναι άλλο πράγμα να μιλάμε για κάποιες ειδικές κατηγορίες και άλλο για το σύνολο του πληθυσμού.

Φοβάμαι μία διαδικασία μιθριδατισμού, μην συνηθίσουμε σιγά σιγά σε στην «αναγκαιότητα» παραβίασης δικαιωμάτων και ελευθεριών. Άρα, ας αξιοποιηθεί η καμπάνια εκατομμυρίων που έδωσε η κυβέρνηση στα Μέσα, γιατί δεν έχουν πειστεί οι πολίτες; Όλοι οι πολιτικοί με εξαίρεση τον Βελόπουλο είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, δίνουμε μάχη.

Μήπως δεν έγινε σωστή διαχείριση με την υπόθεση του AstraZeneca;

Για Οικονομία

Το θέμα δεν είναι να ευημερούν οι αριθμοί αλλά να δυστυχούν οι συμπολίτες μας. 37 δις. αφήσαμε ως μαξιλάρι στον κ. Μητσοτάκη για να κοιμάται ήσυχος, αλλιώς θα είχαμε χρεοκοπήσει.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία ελπίδα. Ωστόσο το κρίσιμο είναι αν θα υπάρξει έγκαιρη απορρόφηση και δεύτερον αν τα χρήματα αυτά θα δοθούν για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη ή θα δοθούν για άλλη μια φορά σε δέκα επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας. Αν η ανάπτυξη μετά από ύφεση 8,5% θα είναι συμπεριληπτική. Ο εργαζόμενος θα δει μείωση ή αύξηση μισθού; με το νέο νομοσχέδιο θα δει μείωση. Θα αφορά τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που κινδυνεύει με λουκέτο; Αν θα αφορά τον ελεύθερο επαγγελματία, τον αυτοαπασχολούμενο.

Για Προανακριτική

Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Καλογρίτσα. Μια φορά τον είχα δει.

Θα έπρεπε να έχει τερματιστεί αυτή η προανακριτική-φιάσκο όταν η ΤτΕ έβγαλε την έκθεση για τη ροή του χρήματος.

Να ξέρετε κ εσείς και όσοι μας ακούν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε συλλογική στρατηγική και αποφάσεις. Δεν είναι σωστό να τις προσωποποιούμε. Άλλη κυβέρνηση προσπάθησε ποτέ να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο;

Για δάνεια κομμάτων

Αν είχατε κάποιον ο οποίος γεννά όχι 30 εκατ. χρέη στην επιχείρησή του, αλλά 500.000, θα τον επιλέγατε για διαχειριστή της πολυκατοικίας σας; Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε εξυγίανση των οικονομικών του κόμματός του το 2016 και κάθε χρόνο φορτώνει τον Έλληνα φορολογούμενο με 30 εκατ. ευρώ, 128 εκατ. σε πέντε χρόνια. Κρύβεται γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Ξέρετε άλλη επιχείρηση με χρέη 50.000 ευρώ, όχι 30 εκατ. το χρόνο, που να έχει ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα, που να μην απειλείται με λουκέτο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστούσε 9 εκατ. ευρώ, σήμερα δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες. Δεν μπορεί εμείς να κάνουμε χρηστή διαχείριση και η ΝΔ να έχει καταγραφεί για το 2019 ως το κόμμα που παρότι υπερχρεωμένο έκανε την ακριβότερη διαφήμιση με βάση τα στοιχεία της Google στο διαδίκτυο.

Για Δημοσκοπήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης ζυγίζει την πιθανότητα να πάει σε εκλογές, γιατί γνωρίζει ότι η πολιτική του θα παράξει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Με την πανδημία αναγκάστηκε να εφαρμόσει μία πολιτική επιδοματική έξω από το πρόγραμμά του. Τώρα αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του, με τον πτωχευτικό, το εργασιακό, το ασφαλιστικό, τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει και ο μέσος πολίτης τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα μπαίνουμε στην πολιτική κανονικότητα. Δέσμευσή μου ότι δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Θα βρισκόμαστε και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν, να συσπειρώσουμε τους πολίτες, να αναδείξουμε την αλήθεια. Η καλύτερη δημοσκόπηση κάθε φορά είναι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Θα επιδιώξουμε το επόμενο διάστημα να κινητοποιήσουμε τους πολίτες για να διεκδικήσουν μία εναλλακτική για τη χώρα. Χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Aνάμεσα στα τόσα ψέματα περί κατάργησης του 8ώρου κλπ στα οποία μας έχει συνηθίσει ο κ.Τσίπρας, του ξέφυγε και μια αλήθεια: “Ήρθε μία πανδημία την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός” είπε ο κ.Τσίπρας στη συνέντευξή του στο STAR”, αναφέρει σε σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία.

Και επισημαίνει: “Πράγματι είναι έτσι. Η χώρα, σε αντίθεση με όσα έλεγε τότε ο κ. Τσίπρας, ετοιμαζόταν τον Φεβρουάριο του 2020 με πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη να κάνει το άλμα προς τα εμπρός. Στη συνέχεια η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί πολλαπλές κρίσεις και το έκανε με επιτυχία”.

SHARE