Ολοκληρώθηκε η πορεία του Πολυτεχνείου – Άνοιξε το μετρό – 20.000 οι συμμετέχοντες

Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η αστυνομία εκτιμά τους συμμετέχοντες στρην πορεία στους 20.000. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, περίπου 8.000 διαδήλωσαν με το μπλοκ του ΠΑΜΕ, στους 1.000 οι διαδηλωτές στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 11.000 στα υπόλοιπα μπλοκ

Η μεγάλη, μαζική πορεία ολοκληρώθηκε σταδιακά, καθώς τα τελευταία μπλοκ έφτασαν σιγά σιγά στην Αμερικανική πρεσβεία, ενώ οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Ανοιχτοί είναι πλέον και οι σταθμοί του Μετρό «Μεγάρο Μουσικής», «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» μετά από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η πορεία εξελίχθηκε ειρηνικά, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, όπως φαίνεται από τις αεροφωτογραφίες.

Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία» κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, η πορεία του «μπλοκ» της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Ακολούθησαν τα υπόλοιπα μπλοκ που συμμετείχαν στην πορεία.

Στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου συμμετέχουν αύρες, ελικόπτερα, drones, η επανασυσταθείσα ομάδα «Δέλτα» και 5.000 αστυνομικοί, ανάμεσα στους οποίους το σύνολο σχεδόν των διαθέσιμων διμοιριών ΜΑΤ και του προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκε και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης ενώ ο Αλ. Τσίπρας ήταν επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια – Έξι συλλήψεις

 

Σε εξέλιξη η πορεία του Πολυτεχνείου – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

SHARE