Όλα τα είχε η Μαριωρή, η απεργία πείνας Κουφοντίνα της έλειπε – Συμπαράσταση από Μαζιώτη-Δημητράκη

Στο Νοσοκομείο Λαμίας διακομίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (16/1) από τις Φυλακές Δομοκού, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας.

Στο Νοσοκομείο αρνήθηκε κάθε βοήθεια και πέρασμα ορού. Μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετή ώρα με τις Εισαγγελικές και τις Αστυνομικές αρχές, αναγκάστηκαν να τον ξαναβάλουν σε ασθενοφόρο για να επιστρέψει στις Φυλακές Δομοκού.

Ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17Ν» Λουκάς, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, ως πράξη «προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας», για την αιφνιδιαστική μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού.

Όπως έχει αναρτηθεί σε πολλά μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου ο 62χρονος σήμερα Κουφοντίνας, είναι αρκετά καταβεβλημένος και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της απεργίας πείνας.

Φαίνεται ότι αξιολογήθηκε η διακομιδή του στο γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ωστόσο το ρεπορτάζ του LamiaReport αναφέρει ότι υπήρξε εισαγγελική εντολή, επειδή ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε παροχή βοήθειας έως ότου εισακουστεί το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό.

Η μεταφορά του στο ΓΝ Λαμίας έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα με την παρουσία πολλών αστυνομικών της ΔΑ Φθιώτιδας.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ…ΔΟΜΟΚΟ

Σε απεργία πείνας προχώρησαν ο Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και ο Γιάννης Δημητράκης, ως ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Από  σήμερα, Σάββατο  16 Ιανουαρίου 2021, ξεκινάμε Απεργία Πείνας εις ένδειξη Αλληλεγγύης στον σύντροφο Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του και να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
Καταγγέλλουμε τη βίαιη μεταγωγή του με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο παρά το ότι δήλωσε ότι δεν θέλει καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

από τις Φυλακές Δομοκού
Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα
Και Γιάννης Δημητράκης»

SHARE