Οι Ταξιάρχες να βάλουν το χέρι τους! Γιατρός της κλινικής με ιό εξέταζε ασθενείς σε 2 ιατρεία!

Θετικός στον κορονοϊό, και ασυμπτωματικός, είναι ένας από τους 39 γιατρούς που ελέγχθηκαν από την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι.

Πρόκειται για εξωτερικό ιατρό, ο οποίος όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση τις τελευταίες πέντε με έξι ήμερες παρακολούθησε περίπου 50 ασθενείς σε δυο διαφορετικά ιατρεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, προχώρησε και σε μικροχειρουργικές επεμβάσεις, αν και κάτι τέτοιο επιτρέπεται μόνο για επείγουσες περιπτώσεις.

Και όλα αυτά, ενώ από την Τρίτη μετά το Πάσχα είχαν αρχίσει οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στην κλινική μετά το πρώτο κρούσματα που εκδηλώθηκε.

Πάντως προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για τον γιατρό, που σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha  είχε δει δεκάδες ασθενείς στο ιδιωτικό του ιατρείo και που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα “αρνείται να το δεχτεί και θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τα εξωτερικά του ιατρεία”.

Συνολικά στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ έχουν μεταφερθεί 11 ασθενείς από την κλινική. Επτά γυναίκες και τέσσερις άνδρες ηλικίας από 72 έως και 92 ετών.

Τι ερευνούν οι Αρχές

– Δέχονταν ασθενείς με πυρετό;

– “Βάφτιζαν” τακτικά χειρουργεία ως επείγοντα;

– Πραγματοποιούσαν ιδιωτικά ιατρεία;

– Έμπαιναν ασθενείς – γιατροί από άλλη είσοδο;

Η Δήμητρα Δελιού, κόρη ασθενούς των Ταξιαρχών, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο ΝΙΜΤΣ δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι “έβλεπα ανθρώπους όλων των ηλικιών να μπαίνουν. Ηλικιωμένοι, με ορθοπεδικά προβλήματα, και νέοι,  κούριερ, με φαγητά, μπαινόβγαιναν, χωρίς καμία προφύλαξη”.

“Μεγάλη Τρίτη λοιπόν, γίνεται ένα μικρό χειρουργείο στον μηρό για να τής περάσουν καθετήρα, μόνιμο καθετήρα για την αιμοκάθαρση, διότι είχε πρηστεί το χέρι της, βγαίνει από το χειρουργείο, ήταν σε καλή κατάσταση, και το βράδυ παίρνω τηλέφωνο γιατί είχα μια ανησυχία.. και όντως έτρεχαν πανικόβλητοι οι γιατροί, να βρουν μέσα στο βράδυ αίμα, από άλλα νοσοκομεία να στείλουν, διότι έπαθε εσωτερική αιμορραγία..

Το πρωί, κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησε αυτοψία στην κλινική Ταξιάρχαι, και θα συντάξει πόρισμα που θα παραδώσει στον εισαγγελέα.

Η αποκάλυψη του νεφρολόγου της κλινικής

Οι εισαγγελικές αρχές θα ερευνήσουν και κατά πόσο νεφροπαθείς που είχαν πυρετό, νοσηλεύονταν στην κλινική. Όπως αποκάλυψε αποκλειστικά στον Τίμο Παπαδόπουλο ο υπεύθυνος της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της κλινικής Δημήτρης Πλακιάς, δεν τους παρέπεμπαν σε νοσοκομεία αναφοράς, αλλά τους έκαναν ακτινογραφία.

“Αφού οι νεφροπαθείς, είναι σύνηθες να ανεβάζουν πυρετό, δεχόταν η κλινική ασθενείς με πυρετό;” ρωτήθηκε από τον ΣΚΑΪ.

“Όχι δεν δεχόμαστε. Αυτός δεν ήταν τυχαίος ασθενής, ήταν ασθενής της μονάδος… Όταν ξέρουμε ότι αυτός έχει αναπνευστικό πρόβλημα, είναι πολύ πιθανό να’ ναι του αναπνευστικού. Δεν έπρεπε να τον διώξουμε επειδή έκανε έναν πυρετό… Το πρωτόκολλο του κορωνοϊού, μας λέει, πυρετός – ακτινογραφία. Αν είναι αρνητική, τον δίνεις θεραπεία. Αυτό λέει” δηλώνει.

Σύμφωνα πάντως με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δεν έχουν δοθεί τέτοιες οδηγίες, στα κέντρα αιμοκάθαρσης.

Πηγή: skai.gr

SHARE