Οι “Θεσμοί” ετοιμάζουν το έδαφος με τηλεδιάσκεψη για το Eurogroup – Τι υπόσχονται

Η ΕΕ θα προστατεύσει τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, διαβεβαιώνουν ενόψει του αυριανού Eurogroup οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και της ευρωομάδας.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα, οι πρόεδροι εξέτασαν την πρόοδο που σημειώθηκε στην οικονομική απάντηση της ΕΕ στην κρίση του κορονοϊού.

“Υπάρχει μεγάλο περιθώριο αλληλεγγύης εντός των υφιστάμενων μέσων και των θεσμικών οργάνων, πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως αυτά τα εργαλεία και να παραμείνουμε ανοιχτοί για να κάνουμε περισσότερα. Ένα ισχυρό πακέτο είναι σε εξέλιξη. Ο στόχος μας είναι σαφής: θα προστατεύσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας” τονίζεται σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Σαρλ Μισέλ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Σεντένο καλούν όλα τα μέλη του Eurogroup “να εξετάσουν όλα τα δυνατά μέσα με επινοητικό και εποικοδομητικό τρόπο”.

Σεντένο: Μέτρα 500 δισ. στο τραπέζι του Eurogroup-Ανοιχτή η συζήτηση για τα κορονο-ομόλογα

 

Νέο “όχι” από τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ στην έκδοση κορονο-ομολόγων

SHARE