Οι πολιτικοί Αρχηγοί σε μεγάλη κόντρα σήμερα στη Βουλή – Θα “ξεθυμάνουν” από την καραντίνα – Σχολεία, πρώτη κατοικία, ΚΕΚ, ύφεση και οικονομικά μέτρα

Η κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι το αντικείμενο της συζήτησης που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 11 π.μ.  στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Θα είναι η πρώτη μεγάλη πολιτική κόντρα μετά την καραντίνα και πολλοί υποστηρίζουν ότι από σήμερα θα επανέλθουμε στην…κανονικότητα, καθώς η μεν κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει την ήδη μεγάλη αποδοχή της από την κοινωνία για τις μέχρις στιγμής επιτυχίες στο “μέτωπο” του κορονοιού (κάτι που ήδη αναγνωρίζεται και διεθνώς), η δε αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να εστιάσει στην επόμενη μέρα κυρίως σε θέματα “ανοίγματος σχολείων” και βέβαια των έντονα αρνητικών οικονομικών εξελίξεων που έρχονται άμεσα.

Ένα από τα κεντρικά θέματα αντιπαράθεσης θα είναι η πρώτη κατοικία. Εκπνέει σήμερα η παράταση που είχε δοθείσ τον νόμο για την προστασία της, οι δανειστές σε καμία περίπτωση δεν δίνουν το πράσινο φως για νέες παρατάσεις, η αντιπολίτευση επιμένει όιτι αυτό θα πρέπει να γίνει μονομερώς και η κυβερνητική πλευρά θα ανακοινώσει ένα μοντέο προστασίας που θα αφορά μόνο τους χαμηλόμισθους και τους έχοντες αποδεδειγμένα πληγεί εισοδηματικά από την επέλαση του κορονοιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει τις συνέπειες της πανδημίας, ανακοινώνοντας παράλληλα νέο πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση μέτρων και την λήψη νέων για τον Μάιο και να αναφερθεί στην ενεργοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την γενναία παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Εκτός αυτών, ο πρωθυπουργός θα περιγράψει και τον επόμενο νομοθετικό οδικό χάρτη με τα 26 νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν εως το τέλος Ιουλίου ενώ θα απαντήσει θεσμικά και στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για την λειτουργία του κοινοβουλίου εξηγώντας πως η εκτεταμένη, λόγω των έκτακτων συνθηκών, νομοθέτηση μέσω ΠΝΠ- παρά το γεγονός ότι κυρώθηκαν από τη Βουλή με πολύ μεγάλη ταχύτητα φτάνει στο τέλος της.

Παράλληλα, θα απορρίψει τις προτάσεις για την ενεργοποίηση των θερινών τμημάτων της Βουλής καθώς κρίνεται άστοχη επιλογή εν μέσω πανδημίας αλλά και με ανοικτό το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης των τουρκικών προκλήσεων.

“Βομβαρδισμός” στον “οικονομικό” κορονοιό: Μείωση προκαταβολής φόρου – Μείωση ΦΠΑ σε εστίαση, τουρισμό – 5 χρόνια νωρίτερα σε σύνταξη, στα βαρέα γιατροί, νοσηλευτές, ΕΚΑΒ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα υποστηρίξει πως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τις συνθήκες περιορισμού που επιβάλλει ο κορωνοϊός προκειμένου να νομοθετεί χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο φωτογραφικές διατάξεις που ευνοούν συμφέροντα, ενώ παράλληλα θα επαναλάβει πως το σχέδιο της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας επιδεινώνει την ύφεση και οδηγεί της επιχειρήσεις σε λουκέτα και τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναφέρει τις καταγγελίες για τα voucher τηλεκατάρτισης, θα καταγγείλει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που ήδη συζητείται στην Βουλή ενώ θα ασκήσει σφοδρή κριτική και για τις διατάξεις του υπουργείου Παιδείας που αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο το προσεχές διάστημα.

Α.Τσίπρας: Το σχέδιο Μητσοτάκη φέρνει ύφεση, ανεργία και στο τέλος εκλογές

 

SHARE