Οι Λοιμωξιολόγοι ανησυχούν και θα προτείνουν μάσκα στους κλειστούς χώρους

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, η οποία κατέληξε σε ορισμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση.

Κατά την τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή αρχικά αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση τη ματαίωση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι το τέλος Ιουλίου, λόγω του κορονοϊού. Τότε θα επανακτιμηθεί η κατάσταση και θα κριθεί τι θα ακολουθήσει.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, υπάρχει πρόταση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους σε περίπτωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εφαρμόζεται ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες. Ο Βρετανός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα καταστήματα της Βρετανίας, ενώ υπάρχουν σκέψεις το μέτρο να επεκταθεί και σε άλλους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία αναμένεται να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, προκειμένου να αναχαιτίσει την επιδημία του νέου κορονοϊού, που παρουσιάζει ενδείξεις αναζωπύρωσης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Εύχομαι να καταστεί υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους», δήλωσε ο Μακρόν σε τηλεοπτική συνέντευξη, αναφέροντας την 1η Αυγούστου ως ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου αυτού.

SHARE