Πτώση στη Wall Street καθώς κατέβασε ταχύτητα η απασχόληση στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.
Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε λιγότερες θέσεις εργασίας σε σχέση τόσο με τον Νοέμβριο όσο και με τον Οκτώβριο.
Επιπλέον, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν νέες κυρώσεις κατά του ιρανικού καθεστώτος για την επίθεση κατά αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.
Όπως ανέφερε ο κ. Μνούτσιν, οι κυρώσεις θα πλήξουν τη μεταποίηση, την υφαντουργία, τις εξορύξεις και άλλους τομείς της ιρανικής οικονομίας.
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,46%στις 28.823 μονάδες
Ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,32% στις 3.264 μονάδες
Ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,27% στις 9.178 μονάδες
Η τιμή του αμερικανικού αργού κινήθηκε χαμηλότερα. Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου για το Αμερικάνικο αργό υποχώρησε την Παρασκευή κατά 52 σεντς ή 0,9% και έκλεισε στα 59,04 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τις απώλειες του σε επίπεδο εβδομάδας στο 6,4%.
Το συμβόλαιο Μαρτίου για το Brent, υποχώρησε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας κατά 39 σεντς ή κατά 0,6% και τερμάτισε στα 64,98 δολάρια το βαρέλι, με την πτώση του σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή να διαμορφώνεται στο 5,3%.
Η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 1.560 δολάρια η ουγγιά
Το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1120 δολ. από 1,1105 την προηγούμενη μέρα.
Ήπια πτώση στις ευρωαγορές λόγω των νέων κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν