Οι κασέτες Βαρουφάκη στο euroleaks.mera25.gr – Νέα τιμωρία: Μένουμε σπίτι κ’ ακούμε Eurogroup 2015

Στη δημοσιότητα δόθηκαν μέσω του ιστοτόπου euroleaks.mera25.gr, οι ηχογραφημένες συνομιλίες των Eurogroup του 2015 από τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Γ.Βαρουφάκης σε βίντεο που ανάρτησε στο Youtube εξηγεί την απόφασή του να δώσει στη δημοσιότητα τις συζητήσεις τονίζοντας ότι «χωρίς διαφάνεια δεν υπάρχει δημοκρατία».

Σημειώνεται ότι στα Eurogroup δεν κρατούνταν πρακτικά καθώς σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη έτσι εμμέσως εξασφαλίζονταν το «δίκαιο του ισχυρού». Επίσης σημειώνει ότι ενώ κατέθεσε πλήρεις προτάσεις, ο τότε επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ ακούγεται να λέει ότι δεν διαπραγματεύεται, ενώ σε διαρροές που έκαναν προς τα ΜΜΕ ισχυρίζονταν ότι η ελληνική πλευρά πήγαινε στις συνεδριάσεις με «άδεια χέρια».

Υπάρχει επίσης, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ο εκβιασμός ότι ή δέχεται η ελληνική πλευρά τις προτάσεις του Eurogroup ή κλείνουν ή τράπεζες, ενώ σημειώνει και τις διαφωνίες μεταξύ υπουργών διαφόρων χωρών.

Βαρουφάκης: «Μένουμε σπίτι και ακούμε Eurogroup

Σε σημερινή του ανάρτηση, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, λόγω των εξελίξεων με τον νέο κορωνοϊό αναφέρει: «EUROLEAKS: Είμαστε ήδη LIVE – όπως υποσχεθήκαμε. Μια εξαιρετική ευκαιρία, αυτές τις μέρες του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, να ακούσουμε & να διαβάσουμε πως το Eurogroup και το κατεστημένο της ΕΕ λειτουργεί κεκλεισμένων των θυρών εναντίον της… Ευρώπης».

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου από τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 στις 16 Μαρτίου στην αίθουσα Atlantis του ισογείου του «Radison Blue Athens Park» στις 12:00 το μεσημέρι.

 

Στη δημοσιότητα οι ηχογραφημένες συνεδριάσεις του Eurogroup από τον Βαρουφάκη

SHARE