Οι δηλώσεις Πάουελ «βύθισαν» τη Wall Street – Νέα «βουτιά» του Nasdaq

Στο κόκκινο κινήθηκε η Wall Street μετά τις δηλώσεις Πάουελ για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, και ενεργοποίησε ξανά τις ομολογιακές αποδόσεις, προκαλώντας ανησυχίες στους επενδυτές.

O πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε ότι αναμένει κάποιες πληθωριστικές πιέσεις στο επόμενο διάστημα, αλλά δεν θα είναι αρκετές για να αναγκάσουν την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια.

«Αναμένουμε ότι καθώς η οικονομία θα ανοίγει και θα ανεβάζει ταχύτητα, ο πληθωρισμός θα κινηθεί υψηλότερα» ανέφερε ο κ. Πάουελ σε συνέδριο της Wall Street Journal. «Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ανοδική πίεση στις τιμές» πρόσθεσε. H αύξηση των επιτοκίων, σημείωσε, θα απαιτούσε την επιστροφή της οικονομίας σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης και την άνοδο του πληθωρισμού πάνω από το 2%.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς εκτινάχθηκε στο 1,53%, πλησιάζοντας επικίνδυνα το 1,61% που άγγιξε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Nasdaq έκανε βουτιά 10% από το ιστορικό υψηλό του Φεβρουαρίου, από τη στιγμή που ο Πάουελ απέκλεισε παρέμβαση από την Fed, όπως αύξηση των αγορών ομολόγων, για τη συγκράτηση του κόστους δανεισμού,

Ο Dow Jones υποχώρησε 1,11% στις 30.933μονάδες

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,34% στις 3.768 μονάδες

Ο  Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,11% στις 12.723 μονάδες

Η τιμή τουαμερικανικού αργού σημείωσε «άλμα» 4,2% στα 63,83 δολάρια ανά βαρέλι

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε νέο χαμηλό εννέα μηνών και συγκεκριμένα κατά 0,9% στα 1.700 δολ.άρια η ουγγιά

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,8% έναντι του ευρώ στο 1,1973 δολ.

SHARE