Οι χιλιάδες νεκροί “στριμώχνουν” τον Τραμπ: Δεν θα κάνουμε τίποτα μέχρι η χώρα να είναι υγιής

Τα μαζεύει ο Τραμπ όσον αφορά τα σχέδιά του να θέσει και πάλι σε κίνηση το συντομότερο δυνατό την οικονομική δραστηριότητα, τονίζοντας την Παρασκευή ότι δεν θα “ξανανοίξει” η οικονομία “μέχρι να ξέρουμε ότι η χώρα θα είναι υγιής”.

Τα επιδημιολογικά μοντέλα του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλούνται οι New York Times, δείχνουν ότι ενδεχόμενη άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού -όπως η σύσταση προς τους Αμερικανούς να παραμείνουν στα σπίτια τους, το κλείσιμο των σχολείων και η κοινωνική αποστασιοποίηση- μετά από μόλις 30 ημέρες, θα οδηγούσε σε νέο κύμα κρουσμάτων το καλοκαίρι.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο εάν έχει ενημερωθεί για τις προβλέψεις ότι η πανδημία θα μπορούσε να αναζωπυρωθεί σε περίπτωση πρόωρης άρσης των μέτρων περιορισμού, δήλωσε ότι δεν έχει γνώση.

Πρόσθεσε όμως ότι “Εξετάζουμε μια ημερομηνία (σ.σ. για την άρση των περιορισμών), ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα μέχρι να ξέρουμε ότι αυτή η χώρα θα είναι υγιής”. “Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε και μετά να το ξαναπεράσουμε αυτό, αν και θα ήταν σε μικρότερη κλίμακα”, σημείωσε.

“Θέλω να επανεκκινήσω (σ.σ. την οικονομία) το συντομότερο δυνατό. Αυτή η χώρα πρέπει να είναι ανοιχτή και ζωντανή… “, δήλωσε ο Trump. “Θα ήθελα να την επανεκκινήσω, αλλά δεν έχω αποφασίσει τίποτα. Τα γεγονότα θα καθορίσουν τι θα πράξω, αλλά θέλουμε η χώρα να επανέλθει”, πρόσθεσε.

SHARE