Οι απόψεις Βελόπουλου στον ΑΝΤ-1

«Είμαι συντηρητικός, δεν είμαι προοδευτικός. Και κυρίως είμαι υπέρ μίας Ελλάδας που θα είναι κράτος-έθνος. Αυτή είναι η αντίληψή μου», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, που κέρδισε μία έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι στόχος του είναι οι εθνικές εκλογές και εάν η Ελληνική Λύση καταφέρει να μπει στη Βουλή, τότε θα παραχωρήσει την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον δεύτερο σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ.

«Αν ήθελα εγώ να χαρακτηρίσω την Ελληνική Λύση έπρεπε να δω αυτούς που συνθέτουν την Ελληνική Λύση. Αν βλέπατε από που πήρε το κόμμα μας, πήραμε απ’ όλους τους χώρους. Ποσοστιαία, βέβαια, πήραμε περισσότερο από τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων και από την Χρυσή Αυγή ένα μικρό κομμάτι, αλλά πήραμε και από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι», σημείωσε ο Κ. Βελόπουλος.

Ερωτώμενος αν ανήκει στην ίδια ευρωπαϊκή «οικογένεια» που ανήκουν η Λεπέν, ο Σαλβίνι και ο Όρμπαν, ο Κ. Βελόπουλος σχολίασε:

«Ψηλαφίζοντας λίγο δημοσιογραφικά τις απόψεις των ανθρώπων αυτών συμφωνώ στα περί λαθρομεταναστών. Διαφωνώ με την κυρία Λεπέν σε πολλά περί των ναζιστών, άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Όταν θα πάμε εκεί θα δούμε τι πρεσβεύει ο καθένας. Υπάρχει και η ομάδα των Ευρωσκεπτικιστών από την Αγγλία. Το βλέπω πιο θετικά. Αυτά τα πολύ ναζιστικά εμένα με βρίσκουν κάθετα αντίθετο».

Όταν ζητήθηκε από τον κ. Βελόπουλο να εξηγήσει για την φράση «πολύ ναζιστικά» είπε: «Ο Σαλβίνι και ο Όρμπαν δεν κατηγορήθηκαν για ναζιστική συμπεριφορά. Η Λεπέν ναι. Να είμαστε δημοσιογραφικά συνεπείς».

«Αν εγώ ήμουν ο ηθικός και φυσικός αυτουργός που θα εξαφάνιζα τους ναζί από τη χώρα μου θα ήμουν περήφανος», είπε επίσης ο Κ. Βελόπουλος και τόνισε ότι το κόμμα του ανήκει στο δημοκρατικό τόξο.

SHARE