Οι Αγγλοι δεν θέλουν τον Τράμπ – Πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη Βρετανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόνανλντ Τραμπ στο Λονδίνο όπου συναντήθηκε με τη βασιλική οικογένεια, με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και κορυφαίους αξιωματούχους της βρετανικής κυβέρνησης. Ψηλά στην ατζέντα των Τραμπ και Μέι είναι η ενίσχυση των οικονομικών συνεργασιών του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ.

Ενόσω ο Αμερικανός πρόεδρος πραγαμτοποιεί συναντήσεις και συνομιλεί με πολιτικούς και αξιωματούχους της χώρας, «εθνικές διαδηλώσεις» – όπως έχουν χαρακτηριστεί – λαμβάνουν χώρα σε όλη τη Βρετανία κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαδηλωτές έχουν ήδη συγκεντρωθεί από το πρωί στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν να εκφωνεί μάλιστα λόγο στο αγγλικό κοινό. Προγραμματισμένες είναι για σήμερα και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Μπέρμιγχαμ, Στόουκ, Σέφιλντ, Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Τσέστερ, Λέστερ, Οξφόρδη και Έξετερ.

«Μπορούμε να καταπολεμήσουμε την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και κάθε μορφή ρατσισμού», δήλωσε ο Κόρμπιν και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεργαστούμε για φέρουμε την αλλαγή στον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόρμπιν ενθάρρυνε χθες τη συμμετοχή στις πορείες κατά του προέδρου των ΗΠΑ, ενώ αρκετοί ήταν οι πολιτικοί μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Βουλής, ΤΖον Μπέρκοου, που διαφώνησαν με την παρουσία του  στο επίσημο δείπνο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Επί ποδός είναι 3.182 αξιωματικοί από χθες για να «εξασφαλίσουν την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου αλλά και την ασφάλεια του κοινού», ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

 

SHARE