Όχι στη Χούντα είπαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Μιανμάρ-Βιρμανία

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (6/2/20210 στην πρωτεύουσα της Μιανμάρ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό πραξικόπημα, που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα (1/2).

«Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους των πόλεων της Μιανμάρ το Σάββατο για να καταγγείλουν το πραξικόπημα και να απαιτήσουν την απελευθέρωση της εκλεγμένης ηγέτιδας Aung San Suu Kyi παρά τον αποκλεισμό του διαδικτύου», αναφέρει το Reuters.

Η στρατιωτική ηγεσία της ασιατικής χώρας συνέλαβε την πολιτική ηγεσία με τον ισχυρισμό ότι, οι εκλογές του Νοεμβρίου 2020 ήταν δόλιες. Ο στρατός ελέγχει απόλυτα το οδικό δίκτυο ενώ έχει περιορίσει τις τηλεπικοινωνίες μέσα και έξω από την πρωτεύουσα Naypyitaw.
Η κρατούμενη αρχηγός της Μιανμάρ Aung San Suu Kyi ζήτησε από τους υποστηρικτές της να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο πραξικόπημα, επικεφαλής του οποίου είναι ο αρχιστράτηγος Min Aung Hlaing.


Το μπλόκο στο Διαδίκτυο και τις επικοινωνίες φέρεται επίσης να περιλαμβάνει τη διακοπή των τηλεφωνικών γραμμών, προκειμένου να προληφθούν τόσο μεγάλες διαδηλώσεις.
Το Twitter, το Facebook, το Instagram και άλλες μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν επίσης αποκλειστεί με εντολές της στρατιωτικής ηγεσίας.

SHARE