Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Καίσας είπε την αλήθεια για Novartis-γιατρούς

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94,2  ο βουλευτής Έβρου Γ.Καίσας, είπε μεταξύ άλλων…

…«Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η NOVARTIS αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης. «Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη NOVARTIS και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών. Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση”…

…Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε ποτέ επώνυμες καταγγελίες εναντίον τους, απάντησε ότι ο νόμος θεωρούσε τις ενέργειες αυτές απολύτως νομότυπες στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των φαρμάκων. (ΠΗΓΗ: evros-news.gr)

Ο βουλευτής, ο οποίος σημειωτέον ψήφισε κανονικότατα αυτό που του είπε το κόμμα του για τους “10” πολιτικούς, είπε επίσης ότι και εκείνος δέχθηκε στο ιατρείο του, προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να συνταγογραφεί φάρμακα της εταιρείας τους, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, αλλά ουδέποτε συμφώνησε και πολύ περισσότερο πήρε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα.

Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια: Οι φαρμακευτικές εταιρείες εκπαιδεύουν, μέσω συνεδρίων τους γιατρούς μας, άσχετα με το αν κάποιοι, πέραν της εκπαίδευσης σε ταξίδια που οργανώνουν, έπαιρναν και παίρνουν αμοιβή για τη συνταγογράφιση των φαρμάκων τους. Όλα τα άλλα, τα σού’ πα, μου’ πες, δεν ήξερα, δεν γνώριζα, είναι για το θεαθήναι. Η δε Novartis, η …σκανδαλιάρα, δεν ήταν φυσικά η μόνη που έκανε…αταξίες. Απλά, αυτήν κυνήγησαν οι αμερικανοί, γιατί αυτή τους μπήκε περισσότερο στα …χωράφια των δικών τους φαρμακευτικών…Τόσο απλά!

SHARE