Ο Βαρουφάκης “απειλεί” να ανεβάσει τις ηχογραφήσεις από το Eurogroup στο διαδίκτυο

«Σκέφτομαι να ανεβάσω τις ηχογραφήσεις στο διαδίκτυο. Άλλωστε ήμουν ο μόνος που σεβόμουν την ιδιωτικότητα, όλοι οι άλλοι έκαναν διαρροές» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 προσθέτοντας ότι «όλοι ηχογραφούν τις συνεδριάσεις και πρέπει να το κάνουν».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δικαιολόγησε την πρόθεσή του να κοινοποιήσει τις ηχογραφήσεις λέγοντας πως κάτι τέτοιο… «θα ήταν καλό για το ιστορικό αρχείο της Ευρώπης».

Η δήλωση Βαρουφάκη έρχεται μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά ότι έχει ακούσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες των συνεδιάσεων των Eurogroup. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης ανέφερε σε συνέντευξή του στο oneman.gr,  ότι του έκανε εντύπωση ότι «οι άνθρωποι αυτοί μιλάνε μόνο για οικονομία και χρήματα και τράπεζες και δεν υπάρχει καμία παρουσία ανθρώπων στα λεγόμενα».

Σχετικά με την ταινία  «Ενήλικες στο Δωμάτιο» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι έχει διαφωνίες για τον τρόπο που παρουσιάζεται το βιβλίο προσθέτοντας όμως ότι «οι σοβαροί άνθρωποι πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τον εαυτό μας. Η μεταφορά ενός βιβλίου μπορεί να γίνει με άπειρους τρόπους. Όσο πιο πολύ αγαπάω μια ταινία τόσο πιο πολύ παλεύω μαζί της».

Χαρακτήρισε «γελοιότητα» τις κριτικές που ακούγονται όσον αφορά το γιατί ο Κώστας Γαβράς έκανε ταινία το βιβλίο του. «Πρέπει να ντρέπονται» όσοι ασκούν την κριτική αυτή είπε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 προσθέτοντας ότι «ο Γαβράς δεν έχει υποχρέωση να απαντά γιατί έκανε την ταινία, ας σοβαρευτούμε όλοι».

Ερωτηθείς αν θα ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα στην πρεμιέρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε «εγώ τους θέλω όλους στην πρεμιέρα. Σε αυτή τη χώρα να ξεπεράσουμε τις διχόνοιες. Άλλο οι διαφωνίες και άλλοι οι διχόνοιες».

SHARE