Ο Τζόκοβιτς έχασε το δικαστήριο – Ισχύει η απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας για απέλαση – “Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου”

Οι τρεις δικαστές του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου αποφάσισαν ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα απελαθεί από την Αυστραλία και ότι η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης να ακυρώσει την βίζα του τενίστα ήταν σωστή.

Η νομική ομάδα του 20 φορές πρωταθλητή γκραν σλαμ απέτυχε να ανατρέψει την απόφαση του Άλεξ Χοκ. Η υπόθεση εκδικάστηκε από την ολομέλεια του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας και μιλώντας εκ μέρους της ολομέλειας, ο δικαστής Τζέιμς Άλσοπ ανακοίνωση την απόφασή τους το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Αυστραλίας), λιγότερο από 24 ώρες πριν από την έναρξη του Australian Open.

Ο δικαστής είπε ότι δεν πιστεύει ότι χρειάζονται περαιτέρω εντολές.

Ως εκ τούτου, ο Τζόκοβιτς δεν έχει αυστραλιανή βίζα και θα απελαθεί. Οι ελπίδες του να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open έχουν τελειώσει.

Οι δικηγόροι του Νόβακ Τζόκοβιτς υποστήριξαν ότι η παρουσία και η συμμετοχή του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις στο Australian Open δεν ενθαρρύνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα και αίσθημα.

«Αν υπήρχε βάση για να σκεφτεί κανείς ότι η παρουσία και η συμμετοχή του κ. Τζόκοβιτς σε ένα τουρνουά τένις θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να οδηγήσει σε αυτό το αίσθημα κατά του εμβολιασμού, θα περίμενε κανείς ότι θα υποστηριζόταν από κάποιου είδους στοιχεία σχετικά με διαμαρτυρίες ή συγκεντρώσεις. Πέρυσι αγωνίστηκε στο Αυστραλιανό Όπεν και σε άλλα μεγάλα τουρνουά σε όλο τον κόσμο και δεν προκάλεσε τίποτα», είπε σχετικά ο νομικός εκπρόσωπος του Τζόκοβιτς, Νικ Γουντ.

Αντίθετα, όπως πρόσθεσε ο δικηγόρος του, η πιθανή απέλαση του Τζόκοβιτς μπορεί να τονώσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα και τις διαμαρτυρίες.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

“Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα ​​από αυτό. Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστική αναθεώρηση της ακύρωσης της βίζας μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open. Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από την Αυστραλία.

Νιώθω άβολα που το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων ήταν σε εμένα και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ότι καλύτερο για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα».

 

SHARE