O Tσίπρας τάζει και δώρο Χριστουγέννων

Στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 και στον Βασίλη Σκουρή.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοικτό ο ενδεχόμενο και περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης  στο τέλος του χρόνου και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ακυρωθεί η κατάργηση του αφορολόγητου.

Μιλώντας  ο κ. Τσίπρας είπε ότι τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

Η 13η σύνταξη, όπως της καθιερώσαμε, στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με το παλαιότερο δώρο Πάσχα ή το επίδομα αδείας, δλδ το μισό της σύνταξης. Αυτές τις δημοσιονομικές δυνατότητες έχουμε τώρα.

Η 13η σύνταξη έχει κρατήσεις γιατί ειναι μόνιμη. Έτσι ήταν και πριν την καταργήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,

Η λογική της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι η λογική που μας ήρθε από τους σκληρούς τεχνοκράτες του ΔΝΤ που συγκρίνουν τις συντάξεις στην Ελλάδα με αυτές του ανατολικού μπλοκ.

Εμείς σχεδιάσαμε & υλοποιούμε μέτρα με απόλυτη δημοσιονομική ασφάλεια. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες & οι δυνάμεις της ιδεολογικής εμμονής στα μνημόνια αντιδρούν, πρώτος ο κ.Βέμπερ.

Νομίζω ότι έχει εξαντληθεί η θεσμική στάση της κυβέρνησης για συνεννόηση με τον κ. Στουρνάρα. Αλλά δεν θέλω να σπουδαιολογώ, γιατί δεν νομιζω ότι έχει περιθώριο να κάνει πολλά πράγματα.

Αλλά οι συσχετισμοί θα παίξουν ρόλο. Αν εκλεγεί ο κ. Βέμπερ και πει ότι διαφωνεί με τα μέτρα που ανακοινώθηκεν, δεν θα είναι ίδιοι οι συσχετισμοί. Όλα τα μέτρα ειναι πάνω στα ψηφοδέλτια της ερχόμενης Κυριακής.

Αν ο συσχετισμός μετά τις ευρωεκλογές είναι εναντίον μας, ούτε εγώ ούτε κανένας θα μπορεί να εγγυηθεί για τα μέτρα.

Χαίρομαι πολύ [για τις αρνητικές δημοσκοπησεις], γιατί συνεχώς διαψεύδονται. Και το κλίμα που εισπράττω δεν είναι κλίμα υποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να περπατήσω, όχι από τις αντιδράσεις αλλά από τον κόσμο που μου λέει προχώρα.

Άποψή μου είναι και παραμένι ότι οι κάλπες πρέπει να στηθούν στο τέλος της τετραετίας, γιατί αυτό είναι ένα μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα.

Ο Προκόπης Παυλόπουος έχει τιμήσει τον ρόλο του και έχει συμβάλει στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό

Το ΚΙΝΑΛ αρνήθηκε τον ρόλο του προκειμένου να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη

Έκανα το γενναίο άνοιγμα στις δυνάμεις του κέντρου επειδή υπήρχε κενό. Και βλέπω μεγάλη ανταπόκριση, είναι κόσμος από το παλιό λαϊκό ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να δει τον εαυτό του ως συπλήρωμα της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πρωτοφανής συγκέντρωση δύναμης πυρός από τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης. Με αποκορύφωμα την αγορά από τον κ Μαρινάκη του ΔΟΛ & τη μετατροπή του σε φερέφωνο της οικογένειας Μητσοτάκη.

Αυτό θυμίζει χώρα της Λατινικής Αμερικής. Εχει γίνει λατινοαμερικανοποίηση της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Αλλά στο τέλος αυτή η υπερβολή της προπαγάνδας θα γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτούς που την ενορχηστρώνει.

SHARE