Ο Τραμπ το τερμάτισε! Ενέσεις…χλωρίνης ή χρήση ακτινοβολίας UV στο σώμα

 

Όποιος αμφιβάλλει ότι ο αμερικανός πρόεδρος κινείται στα όρια του…ψεκασμένου, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει!  Όπως μεταδίδει το BBC, ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε να ερευνηθεί εάν ο κορωνοϊός μπορεί να θεραπευτεί με… ενέσεις απολυμαντικού (!) στο σώμα. Επίσης, πρότεινε τη χρήση ακτινοβολίας με UV στα σώματα των ασθενών.

Και όλα αυτά, ερμηνεύοντας κατά τον δικό του μοναδικό τρόπο την έρευνα  που έδειξε πως ο κορωνοϊός φαίνεται να αποδυναμώνεται πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στο φως του ηλίου και στη ζέστη.

Η ίδια μελέτη έδειξε επίσης πως η χλωρίνη μπορεί να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά εντός πέντε λεπτών και πως η ισοπροπυλική αλκοόλη μπορεί να τον σκοτώσει ακόμα πιο γρήγορα.

Και ενώ ο William Bryan, αναπληρωτής επικεφαλής της διεύθυνσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας παρουσιάζοντας την έρευνα  σημείωσε πως η έρευνα αυτή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιφυλακτικότητα, ο κ. Τραμπ το…πρτοχώρησε:

«Άρα, υποθέτοντας ότι θα χτυπήσουμε το σώμα –είτε UV ή απλά πολύ ισχυρό- φως», είπε ο πρόεδρος,  «και νομίζω πως είπατε πως δεν έχει εξεταστεί, αλλά θα το εξετάσετε. Και τότε είπα, υποθέτοντας πως φέρνετε το φως μέσα στο σώμα, κάτι που μπορείτε να το  κάνετε μέσω του δέρματος ή με άλλον τρόπο. Και νομίζω πως είπατε πως θα το εξετάσετε και αυτό. Ακούγεται ενδιαφέρον»…

«Και τότε βλέπω το απολυμαντικό που τον σκοτώνει (τον ιό) σε ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Και υπάρχει τρόπος που μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, με ένεση μέσα ή σχεδόν έναν καθαρισμό; Θα με ενδιέφερε να το τσεκάρουμε αυτό».

Έντονη  ήταν η αντίδραση της ιατρικής κοινότητας, που προειδοποιεί πως η ιδέα του προέδρου μπορεί να έχει θανάσιμα αποτελέσματα. «Αυτή η ιδέα της ένεσης ή πρόσληψης οποιουδήποτε τύπου καθαριστικού προϊόντος στο σώμα είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Είναι μια κοινή μέθοδος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που θέλουν να αυτοκτονήσουν», σχολίασε ο πνευμονολόγος Δρ Vin Gupta στο NBC.

Ο Kashif Mahmood, γιατρός στο Τσάρλεστον, είπε πως «ως γιατρός δεν μπορώ να συστήσω ένεση απολυμαντικού στους πνεύμονες ή χρήση ακτινοβολίας UV στο σώμα για θεραπεία του Covid-19. Μην παίρνετε ιατρικές συμβουλές από τον Τραμπ».

SHARE