Ο Τραμπ “αποστειρώνει” τις ΗΠΑ τρομαγμένος από τον κοροναϊό

Η ομάδα κρούσης για τον κοροναϊό του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Παρασκευή μια σειρά δράσεων με στόχο την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, συμπεριλαμβανομένου της κήρυξης έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία στις ΗΠΑ.ρ

Η ομάδα κρούσης ανακοίνωσε επίσης πως αρχής γενομένης από τις 2 Φεβρουαρίου, κάθε Αμερικανός πολίτης που θα επιστρέφει από ταξίδι στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, θα τίθεται σε καραντίνα 14 ημερών. Ενώ αναφέρεται επίσης πως οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέπουν πλέον την είσοδο σε ξένους υπηκόους που “ενέχουν κίνδυνο” να διαδώσουν τον ιό στη χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας των ΗΠΑ, Alex Azar.

Αυτό περιλαμβάνει τους ξένους υπηκόους που ταξίδεψαν στην Κίνα τις τελευταίες 14 ημέρες, στους οποίους και θα απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ.

Ο Κεν Κουτσινέλι, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου, οι πτήσεις από την Κίνα θα μπορούν να προσγειώνονται μόνο σε επτά αεροδρόμια σε όλες τις ΗΠΑ (JFK στη Νέα Υόρκη, Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ, Ατλάντα, Χονολουλού και Λος Άντζελες).

Κατά την ίδια ενημέρωση του Τύπου στον Λευκό Οίκο ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ έκρινε ότι ο κίνδυνος για τους Αμερικανούς πολίτες από την επιδημία του νέου κοροναϊού είναι χαμηλός. Πρόσθεσε ότι επί του παρόντος 191 πρόσωπα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπό παρακολούθηση για τον ιό.

SHARE