Ο Τραμπ με το twitter ανεβοκατεβάζει τις τιμές πετρελαίου και χρυσού

Ο ΝΤόναλντ Τραμπ …μηχανοδηγός στο ασανσέρ που ανεβοκατεβαίνει με τις τιμές χρυσού και πετρελαίου…

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 0,3% κλείνοντας στα 1.503,20 δολάρια η ουγγιά, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε μέσω Twitter και νέα επίθεση κατά των αξιωματούχων της Fed και προσωπικά του προέδρου της, Jerome Powell, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τα αμερικανικά επιτόκια να μηδενιστούν ή να περάσουν ακόμα και σε αρνητικό έδαφος.

“Χοντροκέφαλους” είπε τους τραπεζίτες της Fed ο Τραμπ – “Μηδενίστε τα επιτόκια”

Με μεγάλες απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το αμερικάνικο αργό καθώς ένα δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε το ενδεχόμενο άμβλυνσης των κυρώσεων κατά του Ιράν, πυροδότησε ανησυχίες για την προοπτική επιστροφής του ιρανικού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, διευκρίνισε ότι “δεν εξετάζει τίποτε” αναφορικά με μια συνάντηση με τον Ροχανί. Ερωτηθείς ωστόσο για την πιθανότητα χαλάρωσης της πολιτικής “μέγιστης πίεσης” ενάντια στην Τεχεράνη, απάντησε “θα δούμε τι θα γίνει”.

Το δημοσίευμα του Bloomberg ακολουθεί εξάλλου την παραίτηση του Συμβούλου του Τζον Μπόλτον ο οποίος φέρεται να υποστήριζε την πλήρη απαγόρευση των ιρανικών εξαγωγών.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε  2,9% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 55,75 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Νοεμβρίου έχασε  2,5% κλείνοντας στα 60,81 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο

SHARE