Ο Τραμπ διώχνει παράτυπους μετανάστες …στα γρήγορα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε ότι οι αμερικανικές αρχές θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα να απελαύνουν «εκατομμύρια» παράτυπους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα.

«Την επόμενη εβδομάδα η ICE θα αρχίσει τη διαδικασία της απομάκρυνσης των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που μπήκαν παράνομα στις ΗΠΑ», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Ο Τραμπ χρησιμοποίησε το ακρώνυμο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (Immigration and Customs Enforcement).

Οι μετανάστες «θα απελαύνονται όσο γρήγορα μπαίνουν μέσα» στη χώρα, πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, που βάζει το μεταναστευτικό ζήτημα στο επίκεντρο της πολιτικής του ατζέντας ενόψει των εκλογών του 2020.

Ο Τραμπ παράλληλα, διέκοψε την οικονομική βοήθεια σε Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα και Γουατεμάλα, με το επιχείρημα ότι χιλιάδες πολίτες των τριών αυτών χωρών έχουν ζητήσει άσυλο στις ΗΠΑ. Βάσει της απόφασης Τραμπ δεν θα εκταμιευτούν 550 εκατ. δολάρια που είχαν εγκριθεί ως οικονομική βοήθεια προς τις τρεις χώρες το 2017 και το 2018.

SHARE