Ο Σαββίδης έβαλε μπουρλότο σε ποδόσφαιρο και πολιτική – Το χρέος κυβέρνησης-κομμάτων

 

Όλες οι κινήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, μετά τη λήξη του αγώνα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, στη Τούμπα, και το επεισοδιακό τέλος του, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Διότι επιτέλους πρέπει να τεθεί ένα τέλος στην ασυδοσία των ποδοσφαιρικών παραγόντων, ώστε το άθλημα να επανέλθει στη θέση που του αξίζει. Να μεταμορφωθεί σε ένα σπορ για τους πραγματικούς φιλάθλους, και όχι όπως κατάντησε, σε πόλεμο των οπαδών, πολλοί εκ των οποίων εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.
Πως μπορούν οι πραγματικοί φίλαθλοι να πάνε με τα παιδιά τους στα γήπεδα, όταν οι βωμολοχίες και οι μολότοφ έχουν τον πρώτο λόγο και οι οπαδοί σφάζονται μεταξύ τους, με ευθύνη των παραγόντων, που όπως λέγεται τους χρηματοδοτούν. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση, όπως μου λένε, ενός παράγοντα που πληρώνει τα μέλη μίας συγκεκριμένης θύρας για να βρίζουν κάθε Κυριακή την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που εγκατέλειψε άρον-άρον τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο για να βρει την ησυχία της.
Αυτό που αποκαλύφθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, είναι αυτό που γνωρίζουν οι πάντες αλλά το κρύβουν με επιμέλεια: ότι το ποδόσφαιρο έγινε το όχημα για τις άλλες ασχολίες των παραγόντων, οι οποίοι εισήλθαν βίαια και στο χώρο της πολιτικής.
Κάθε παράγοντας έχει στη τσέπη του κόμματα και πολιτικούς, με αποτέλεσμα η πολυπόθητη εξυγίανση του ποδοσφαίρου να μην γίνει κατορθωτή. Γι’ αυτό οι πρωτοβουλίες που έλαβε ο κ. Βασιλειάδης, ένας ικανός δικηγόρος και αξιοπρεπής κυβερνητικός παράγοντας, πρέπει να υποστηριχθούν απ’ όλους. Είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί συλλογικά και εκτός των κομματικών ορίων η λαίλαπα που σαρώνει το ποδόσφαιρο και τα άλλα αθλήματα. Δεν μπορεί να επιτρέπουμε να γίνεται η Ελλάδα ρεζίλι διεθνώς.
Ούτε είναι πρέπον σε μία δύσκολη εποχή για την Ελλάδα λόγω της τουρκικής προκλητικότητας, να αποσπά η ποδοσφαιρική βία από τα σοβαρά θέματα την προσοχή του ίδιου του πρωθυπουργού.
Ο Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε ενώπιον μίας πολύ δυσάρεστης κατάστασης, σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα Η Ελλάδα αντιμετωπίζει υπαρκτό κίνδυνο από την Τουρκία. Επίσης, η κρίση που μαστίζει την οικονομία και μετέτρεψε τους πολίτες σε δούλους, συνεχίζεται. Η χώρα μας βρίσκεται ακόμα υπό το ζυγό του Μνημονίου και της τύχες της Ελλάδας ορίζουν οι δανειστές και οι υπάλληλοί τους, που ακόμα και σήμερα υποτιμούν τους υπουργούς και τα στελέχη της κυβέρνησης και δίνουν εντολές, οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.
Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και το σύνολο του πολιτικού κόσμου, πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα, που αποσπούν την προσοχή τους. Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί τα πόδια της και περιστατικά όπως αυτό της Κυριακής, την γυρίζουν δεκαετίες πίσω.
Ήταν μέγα λάθος του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη να εμφανιστεί στον αγωνιστικό στίβο με το πιστόλι στο ζωνάρι και πρέπει να βρει το θάρρος να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Η απολογία δείχνει γενναιότητα και τόλμη. Ακόμα και αν νοιώθει κυνηγημένος και αδικημένος από τους «νότιους», που δεν αντέχουν την επιτυχία των «βορείων» έσφαλλε. Η εμφάνισή του ήταν απογοητευτική και μπορεί εξαιτίας του να ταλαιπωρηθεί ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κινδυνεύει με υποβιβασμό. Δεν αξίζει στον Δικέφαλο του Βορρά τέτοια τύχη.
Οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες πρέπει να τα βρουν πριν θρηνήσουμε θύματα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε σημείο που νοιώθουμε πως δεν υπάρχει επιστροφή. Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο μιμούνται βεβαίως τους πολιτικούς. Η Ελλάδα καίγεται και δεν βρίσκουν τον τρόπο να συνεννοηθούν, να κάτσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι και να αποφασίσουν ότι η Πατρίδα είναι υπεράνω των κομμάτων και των ποδοσφαιρικών ομάδων.
Νοιώθω πως ζούμε στιγμές «εμφύλιου» πολέμου, όπου το μίσος που γεννά το ποδόσφαιρο και η πολιτική, χαντακώνουν την Ελλάδα και προσθέτουν νέα προβλήματα στον ελληνικό λαό. Στο ποδόσφαιρο και την πολιτική το χρήμα ρέει άφθονο. Και όπου υπάρχει εύκολο χρήμα, επικρατεί και ορίζει τα πάντα η διαφθορά.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν και οι παρατρεχάμενοι των παραγόντων, οι οποίοι κερδίζουν με τη συντήρηση του μίσους. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειες του κ. Βασιλειάδη και να τον ακούσει. Έχει καλές ιδέες και προτάσεις για να παταχθεί η εγκληματικότητα στο ποδόσφαιρο. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα είναι η ώρα του «τώρα ή ποτέ».

ΦΩΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – hellasjournal.com
SHARE