Οι πρώτες προβολές στη βάση των αρχικών αποτελεσμάτων, στις τοπικές εκλογές της Ιταλίας, υποδεικνύουν νίκη του υποψήφιου περιφερειάρχη της κεντροαριστεράς Στέφανο Μπονατσίνι στην Εμίλια Ρομάνια-Μπολόνια.
Σύμφωνα με τις προβολές επί πραγματικών ψήφων της εταιρείας δημοσκοπήσεων Swg για το τηλεοπτικό δίκτυο La 7, o Mπονατσίνι λαμβάνει το 51,8% των ψήφων, ενώ η υποψήφια περιφερειάρχης της Λέγκας Λουτσία Μποργκοντζόνι το 41,5%.
Οι προβολές της εταρείας Opinio Italia για την δημόσια τηλεόραση Rai ωστόσο δίνουν στον Μπονατσίνι πολύ πιο περιορισμένο προβάδισμα, της τάξης του 2,3%.
Στα πρώτα σχόλιά τους, αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο γραμματέας της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι χάνει, πιθανόν το προσωπικό του στοίχημα να επικρατήσει στην περιφέρεια προπύργιο των Δημοκρατικών.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του Κινήματος Πέντε Αστέρων Σιμόνε Μπενίνι σύμφωνα με τις προβολές συγκεντρώνει μόλις το 4,4% των ψήφων.
Συνολικά, οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς λαμβάνουν, ποσοστό 47,6%, ενώ εκείνα της κεντροδεξιάς το 44,9%.
Στην περιφέρεια της Καλαβρίας, η υποψήφια περιφερειάρχης της κεντροδεξιάς Γιόλε Σαντέλι οδεύει σε άνετη νίκη: το προβάδισμά της επί του κεντροαριστερού Φιλίπο Κάλιπο φθάνει τις 23 εκατοστιαίες μονάδες.