Ο Σαλβίνι δεν έριξε το “κάστρο” της κεντροαριστεράς στη Μπολόνια – Κέρδισε με άνεση στην Καλαβρία

Οι πρώτες προβολές στη βάση των αρχικών αποτελεσμάτων, στις τοπικές εκλογές της Ιταλίας, υποδεικνύουν νίκη του υποψήφιου περιφερειάρχη της κεντροαριστεράς Στέφανο Μπονατσίνι στην Εμίλια Ρομάνια-Μπολόνια.

Χάρτης του/της Εμίλια-Ρομάνια

Σύμφωνα με τις προβολές επί πραγματικών ψήφων της εταιρείας δημοσκοπήσεων Swg για το τηλεοπτικό δίκτυο La 7, o Mπονατσίνι λαμβάνει το 51,8% των ψήφων, ενώ η υποψήφια περιφερειάρχης της Λέγκας Λουτσία Μποργκοντζόνι το 41,5%.

Οι προβολές της εταρείας Opinio Italia για την δημόσια τηλεόραση Rai ωστόσο δίνουν στον Μπονατσίνι πολύ πιο περιορισμένο προβάδισμα, της τάξης του 2,3%.

Στα πρώτα σχόλιά τους, αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο γραμματέας της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι χάνει, πιθανόν το προσωπικό του στοίχημα να επικρατήσει στην περιφέρεια προπύργιο των Δημοκρατικών.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του Κινήματος Πέντε Αστέρων Σιμόνε Μπενίνι σύμφωνα με τις προβολές συγκεντρώνει μόλις το 4,4% των ψήφων.

Συνολικά, οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς λαμβάνουν, ποσοστό 47,6%, ενώ εκείνα της κεντροδεξιάς το 44,9%.

Χάρτης του/της Καλαβρία

Στην περιφέρεια της Καλαβρίας, η υποψήφια περιφερειάρχης της κεντροδεξιάς Γιόλε Σαντέλι  οδεύει σε άνετη νίκη: το προβάδισμά της επί του κεντροαριστερού Φιλίπο Κάλιπο φθάνει τις 23 εκατοστιαίες μονάδες.

 

ΙΤΑΛΙΑ – Μπολόνια: Ο Σαλβίνι “απειλεί” σήμερα στις τοπικές εκλογές το προπύργιο Δημοκρατικών-Αριστεράς

SHARE