Καλή είδηση: Ο Πρόεδρος της Κίνας βλέπει κατοίκους, γιατρούς, ασθενείς στην Ουχάν

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έφθασε σήμερα το πρωί στην Ουχάν, τη μεγαλούπολη που μετατράπηκε στην εστία της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός, στην πρώτη του επίσκεψη αφότου ξέσπασε η κρίση, μεταδίδει το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο Σι θα δει κατοίκους, γιατρούς, ασθενείς και αξιωματούχους στο πλαίσιο της επίσκεψής του για την «επιθεώρηση» των μέτρων πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, σύμφωνα με το πρακτορείο. Ολόκληρη η επαρχία τέθηκε υπό αποκλεισμό ήδη από το πρώτο στάδιο της κρίσης.

Ο Σι, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, θα εκφράσει εξάλλου τις ευχαριστίες του και αυτές της κυβέρνησής του στους εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας υγείας, τους αξιωματικούς και τους οπλίτες των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, τους αστυνομικούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους τοπικούς αξιωματούχους και τους εθελοντές που έδωσαν μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην πρώτη γραμμή, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι αρχές στη Χουμπέι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αρχίσουν σταδιακά να επιτρέπουν σε πολίτες περιοχών όπου ο κίνδυνος μόλυνσης θεωρείται μέσος ως χαμηλός να ταξιδεύουν ξανά, μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ επικαλούμενα τον επικεφαλής της επαρχιακής οργάνωσης του κινεζικού ΚΚ Γινγκ Γιονγκ.

Σύμφωνα με το CNBC, η Κίνα ανακοίνωσε 19 νέα κρούσματα και 17 νέους θανάτους στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, οδηγώντας τις συνολικές περιπτώσεις μόλυνσης σε 80.754 και τους θανάτους σε 3.136.

SHARE