Ο Πρόεδρος της Fed του Σικάγο δεν βλέπει άλλη αύξηση επιτοκίων από τη FED

Η αμερικανική οικονομία τα πηγαίνει αρκετά καλά αυτή τη στιγμή και υπάρχει ενδεχόμενο η Κεντρική Τράπεζα να μην χρειαστεί να λάβει περαιτέρω βήματα νομισματικής χαλάρωσης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Charles Evans.

“Δεν είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί να μειώσουμε περαιτέρω τα επιτόκια, αλλά θα δούμε πώς θα είναι τα νέα στοιχεία που θα έρθουν”, δήλωσε ο Evans στο πλαίσιο συνέντευξης στο Yahoo Finance.

Οι traders οι οποίοι χρησιμοποιούν προθεσμιακά συμβόλαια για να στοιχηματίσουν στο μονοπάτι του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων προβλέπουν τώρα μία ακόμη μείωση των επιτοκίων το επόμενο έτος, σύμφωνα με την CME FedWatch. Πολλοί οικονομολόγοι, ωστόσο, θεωρούν ότι η οικονομία μπορεί να επιβραδυνθεί αξιοσημείωτα τα επόμενα τρίμηνα αναγκάζοντας την Fed να τα μειώσει κι άλλες φορές.

Ο Evans, ο οποίος έχει δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή χάραξης πολιτικής της Fed φέτος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οικονομία. Πολλές φορές στη διάρκεια της συνέντευξης είπε πως η έκθεση του Οκτωβρίου για την απασχόληση ήταν “αρκετά ισχυρή”, το outlook “αρκετά καλό” και η οικονομία “αρκετά ανθεκτική”. Πρόσθεσε, όμως, ότι θέλει να δει τον πληθωρισμό και τις επιχειρηματικές επενδύσεις να βελτιώνονται.

SHARE