Ο Πομπέο στέλνει τον Μάθιου Πάλμερ για πιο “ήρεμα νερά” στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, με αποκλειστική δήλωση του στον ΣΚΑΪ και την ανταποκρίτρια του σταθμού στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε χθες το βράδυ – μετά την δεξίωση που παρέθεσε για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ – τις πληροφορίες ότι επίκειται διπλωματική πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση Ελλάδας-Τουρκίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτή θα λάβει μία μορφή στην οποία προτίθεται και ο Μάικ Πομπέο να παρέμβει σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο εφόσον όλα πάνε καλά στις επαφές.

Ο μεσολαβητής των ΗΠΑ θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην Τουρκία τον επόμενο μήνα. Ο κ. Πάλμερ έχει ήδη προγραμματίσει ταξίδι στην Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο επίκεντρο της αμερικανικής προσπάθειας θα είναι τα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών και ιδιαίτερα το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, το οποίο ανησυχεί την Ουάσινγκτον για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

SHARE