Εθνική Τράπεζα: Ο Π. Μυλωνάς νέος CEO με ψήφους 6-1 του ΤΧΣ – Αποσύρεται ο Ν. Καραμούζης

Τον Παύλο Μυλωνά πρότεινε για διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής τράπεζας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας .

Τόσο η Εκτελεστική Επιτροπή όσο και το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισαν να προτείνουν με ξεκάθαρο τρόπο προς το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας τον Παύλο Μυλωνά για νέο CEO της ΕΤΕ.

Ψήφισαν επτά μέλη και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπερίσχυσε η υποψηφιότητα του κ. Μυλωνά με ψήφους 6-1.

Καραμούζης: Έχω αποσυρθεί από τη διαδικασία για τη θέση του CEO της Εθνικής Τράπεζας

Την απόσυρσή του από τη διαδικασία για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, γνωστοποίησε ο Νίκος Καραμούζης.
Ειδικότερα, ο κ. Καραμούζης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανέφερε τα εξής:
“Τελευταία γίνονται εντονες συζητήσεις για το ενδιαφέρον μου για τη εξαιρετικά τιμητική θέση του Διευθύνοντος Συμβουλου της NBG και επειδή αντιμετώπισα στη πορεία των συζητήσεων πρωτόγνωρες καταστάσεις , δηλώνω ότι έχω αποσυρθεί από τη διαδικασία Εύχομαι καλή επιτυχία”.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Ο Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου από τις αρχές Μαΐου με την αποχώρηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη με ορίζοντα τη γενική συνέλευση των μετόχων, γνωρίζει πολύ καλά την Εθνική Τράπεζα, καθώς έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα από τον Ιούνιο του 2014.

Ο Παύλος Μυλωνάς εξελέγη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τον Ιούνιο του 2014.

Ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων το Δεκέμβριο του 2013. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.

Προΐσταται της Επενδυτικής Επιτροπής και είναι μέλος της επιτροπής ALCO του Ομίλου. Είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής, πρόεδρος του ΔΣ της Vojvodjanska Banka AD, μη εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) Λτδ και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Finansbank, της Αστήρ Παλας Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε, της Εθνικής Asset Management, της Εθνικής Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ, της United Bulgarian Bank AD, καθώς και τoυ επιστημονικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Tον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού. Από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2012 ήταν Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και Διακυβέρνησης. Από τον Απρίλιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Οικονομικής Ανάλυσης στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εντάχθηκε το 2000.

Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως Οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ. Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000. Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από το 1985 έως το 1987, ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Ο Π. Μυλωνάς είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and  Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.

Πόλεμος για τον επόμενο CEO της Εθνικής Τράπεζας

SHARE