Ο Ν.Κοτζιάς στο Βερολίνο που πιέζει για άμεση λύση με τα Σκόπια – Αντιδράσεις, συλλαλητήρια

 

Στο Βερολίνο σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ν. Κοτζιάς, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογο του, Heiko Maas.

Αναμένονται νέες πιέσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς το ζήτημα ενδιαφέρει ιδιαίτερα  το Βερολίνο, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες το γερμανικό ΥΠΕΞ απηύθυνε έκκληση σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ «να λύσουν τώρα τα τελευταία ζητήματα» σε ό,τι αφορά την διαμάχη για την ονομασία της πΓΔΜ και να αξιοποιήσουν μια πιθανόν «ιστορική ευκαιρία».
«Η επίλυση θα έχει θετική επίδραση τόσο στις διμερείς σχέσεις, όσο και στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής» ανέφερε το Γερμανικό ΥΠΕΞ.

Εκκληση Βερολίνου σε Αθήνα και Σκόπια να λύσουν τα τελευταία θέματα

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη βίλα Borsig, χώρο φιλοξενίας ξένων αξιωματούχων, έξω από το Βερολίνο, ενώ η κοινή συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένη για τις 12:45 (ώρα Ελλάδος).
Το βράδυ (19:30) ο κ.Κοτζιάς θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (DGAP), με θέμα: «Ελλάδα: σταθερός εταίρος σε μια ασταθή περιοχή;».

 

«Φρένο» από Μαξίμου για το Σκοπιανό: Υπομονή μέχρι τον Ιούνιο

 

 

Κοτζιάς – Ντιμιτρόφ έκλεισαν το όνομα – Παραπέμπουν σε Τσίπρα – Ζάεφ

 

ΝΔ: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια στη συμφωνία για Σκόπια

 

Ετοιμάζονται συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στις 6 Ιουνίου

 

SHARE