Ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει αύριο τα μέτρα για τουρισμό, εργασία, οικονομία -Τον Σεπτέμβριο φοροελαφρύνσεις

UPD: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Τετάρτη το απόγευμα θα ανακοινώσει το σχέδιο της Κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό.Το σχέδιο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Η δεύτερη δόση μέτρων, τον Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να αποφασιστεί η μείωση προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και ενδεχομένως η μείωση του τέλους επιτηδεύματος.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση θα έχει ανακοινώσει το σχέδιο της για ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι εισπράττουν μειωμένα ενοίκια.

Στις άμεσες φορολογικές ανάσες που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση περιλαμβάνονται:

1. Η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα ροφήματα τα οποία ως σερβιριζόμενα είδη στον κλάδο εστίασης πωλούνται με ΦΠΑ 24 %, ενώ εάν τα παραγγείλει κανείς εκτός , επιβαρύνονται με 13%. Τέτοιου είδους ροφήματα είναι ο καφές , τα αναψυκτικά , οι χυμοί και το τάσι που αποτελούν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και με την υπαγωγή τους στον χαμηλό συντελεστή του φόρου 135 θα κατηφορίσουν και οι τιμές τους.

2. Μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια στο 13% από 24%.

3. Η προσωρινή μετάταξη της διαμονής στα ξενοδοχεία στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% από 135 που είναι σήμερα και προσωρινή αναστολή του τέλους διαμονής που κυμαίνεται από 0, 50 ευρώ έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με την κατηγορία των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων.

Πέτσας: Έως το τέλος της εβδομάδας το σχέδιο για τον τουρισμό

 

 

SHARE