Ο Μητσοτάκης σε Παρίσι-Βερολίνο με μεταρρυθμίσεις στη βαλίτσα – Στόχος η “άδεια” μείωσης των πλεονασμάτων

Με πακέτο μεταρρυθμίσεων στις βαλίτσες του συναντάται ο Κυρ. Μητσοτάκης με Μακρόν και Μέρκελ στο τέλος του μηνός.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα στις 29 Αυγούστου στο Παρίσι και το Βερολίνο, με δρομολογημένο το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων μέσω του αναπτυξιακού και φορολογικού νομοσχεδίου, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Στα νομοσχέδια, που κατατίθενται στη Βουλή, προβλέπονται μεταξύ άλλων η αποσαφήνιση των χρήσεων γης και η απλούστευση των διαδικασιών για τις αδειοδοτήσεις και για την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές.

Στη «βαλίτσα» του πρωθυπουργού, που επιδιώκει να θέσει τις βάσεις για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κατά τις συναντήσεις με τον Μακρόν και την Μέρκελ βρίσκονται και οι αποκρατικοποιήσεις, όπως του «Ελ. Βενιζέλος» και των ΕΛΠΕ. Διακηρυγμένη η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, να δώσει κίνητρα για επενδύσεις και να προχωρήσει στην υλοποίηση του Ελληνικού.

Το Μαξίμου θέλει να καταδείξει με αυτά τα δύο νομοσχέδια ότι, δεν θα αναλωθεί σε μία μεταρρυθμιστική ρητορική αλλά πως είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε μέτρα που ευνοούν την προσέλκυση επενδύσεων και οδηγούν σε μείωση της φορολογίας.

Στη «φαρέτρα» των επιχειρημάτων του πρωθυπουργού θα περιληφθεί η εκτίμηση πως η ανάπτυξη το 2019 θα είναι πιθανότατα ισχυρότερη του 1,9% για το οποίο έκαναν λόγο παλαιότερες εκτιμήσεις.
Κυβερνητικά στελέχη με βάση τα τελευταία δεδομένα αλλά και το θετικό κλίμα στην αγορά, αναφέρουν πως δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν ο ρυθμός ανάπτυξης προσεγγίσει το 2,4%.

 

https://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2714080

 

SHARE