Ο Μητσοτάκης έδιωξε το στέλεχος που ήθελε την Κούνεβα να του κάνει «γενική στο σπίτι»

Ένα κακόβουλο σχόλιο στελέχους της ΝΔ στα social media για την πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, προκάλεσε την διαγραφή του λίγες ώρες μετά την επίμαχη ανάρτηση, με την επισήμανση ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν χωρούν στη Νέα Δημοκρατία.

Στο μεταξύ, η Κουμουνδούρου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχαν καταδικάσει έντονα τον κ. Στεφανίδη, για την φραστική του επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Το μέλος της Γραμματείας Οργανωτικού και συντονιστή ετεροδημοτών της ΝΔ, Κώστας Στεφανίδης, είχε γράψει το πρωί στο facebook: «Τώρα που η Κούνεβα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!».

Ο υπουργός Οικονομικών, αναφέρει στην δική του ανάρτηση: «Η χαιρεκακία και η χυδαιότητα ως ανώτατες αρχές και μάλιστα ενάντια σε μια γυναίκα, την Κωνσταντίνα Κούνεβα, θύμα απίστευτης βίας. Για αυτό δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευγέρης Αυγενάκης, έκανε το εξής tweet: «Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην παράταξή μας».

Λίγα λεπτά πριν την διαγραφή του, η Κουμουνδούρου είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία εξίσωνε τη συμπεριφορά του στελέχους με την Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:

Η ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση του συντονιστή ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Στεφανίδη, κατά της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει με τον πιο χυδαίο τρόπο, την άποψη στελεχών της ΝΔ για την θέση των εργαζομένων γυναικών.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα υπήρξε για χρόνια συνδικαλίστρια, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Για τους αγώνες της, το 2008 δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Από το 2014, που εξελέγη ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κ. Κούνεβα έδωσε μάχη για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Είναι σαφές πως για τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, μια καθαρίστρια δεν δικαιούται να συμμετέχει στον πολιτικό βίο. Φαίνεται ότι για αυτούς, οι θέσεις εξουσίας ανήκουν αποκλειστικά σε λίγους και εκλεκτούς, κυρίως προνομιούχους άνδρες, γόνους συγκεκριμένων οικογενειών.

Η ηγεσία της ΝΔ, έστω και τώρα, οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποδοκιμάσει έμπρακτα συμπεριφορές τέτοιου είδους».

 

 

 

SHARE