Ο Μακρόν έδωσε άδεια στον εαυτό του και ξεκουράζεται με την Μπριζίτ σε γραφικό λιμανάκι…

Σε τετραήμερη άδεια – ρεπό (!)  βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν, στην Νορμανδία, στο γραφικό λιμάνι Ονφλέρ, συνοδευόμενος φυσικά από την σύζυγό του Μπριζίτ. Ο Γάλλος πρόεδρος απέρριψε τις φήμες ότι υποφέρει από υπερκόπωση…

«Όπως ο στρατηγός (Σαρλ ντε Γκολ) συνήθιζε να λέει, είναι πάντα καλό να γνωρίζω πώς είμαι διαβάζοντας τις εφημερίδες» είπε ο Γάλλος πρόεδρος σε δημοσιογράφους. «Όλα είναι καλά, μην ανησυχείτε» διαβεβαίωσε και όταν τον ρώτησαν εάν νιώθει κουρασμένος, εκείνος απάντησε: «Μοιάζω να είμαι; Επομένως, μην ανησυχείτε».

Ο Γάλλος πρόεδρος, φορώντας ένα καφέ μπουφάν και γκρι κασκόλ, αντάλλασσε χειραψίες με τους περαστικούς και έβγαζε σέλφι με πολίτες έξω από ένα εστιατόριο στο γραφικό λιμάνι στη βόρεια Γαλλία, όπου έφαγε μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ακολουθεί ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα εντός κι εκτός της χώρας και την πρώτη χρονιά της προεδρίας του επισκέφθηκε 27 χώρες, πέρασε 68 ημέρες εκτός Γαλλίας, 10 περισσότερες σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Φρανσουά Ολάντ και 14 περισσότερες σε σχέση με τον Νικολά Σαρκοζί.

Στενοί συνεργάτες του και υπουργοί έχουν πει ότι δεν είναι ασυνήθιστο να λαμβάνουν μηνύματα από τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους στις 3 το πρωί και συχνά μπορεί κανείς να τον δει συνδεδεμένο στην αγαπημένη υπηρεσία του ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες.

SHARE