Ο κορονοιός “χτύπησε” γηροκομείο στο Μαρούσι – 19 κρούσματα

Δεκαεννιά κρούσματα του νέου κορονοϊού εντόπισε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, σε γηροκομείο στο Μαρούσι στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιεί σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ήδη από την Τρίτη οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στην Παμακάριστο, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό.

Σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτιση των κρουσμάτων, ενώ έχουν ενημερωθεί σχετικά και οι συγγενείς των τροφίμων στο γηροκομείο.

Επτά κρούσματα στο γηροκομείο στο Μαρούσι βρέθηκαν την Δευτέρα και ακολούθησαν τεστ σε όλους τους φιλοξενούμενους και τους εργαζομένους. Τα αποτελέσματα βγήκαν πριν από λίγο και διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των θετικών είναι 18, όλοι ηλικιωμένοι, κάτι που έχει προκαλέσει αναστάτωση στις αρμόδιες αρχές και τους συγγενείς τους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 233 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 87 στην Αττική. 

Μία 69χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της το απόγευμα της Τετάρτης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 274. Η γυναίκα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Σωτηρία” και έπασχε από αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 2 νεκρούς

Κοροναϊός: 233 νέα κρούσματα, 87 Αττική, 17 Θεσ/νίκη, δύο θάνατοι

SHARE