Ο καλοκαιριάτικος καιρός θα φέρει σκληρή καραντίνα το Σαββατοκύριακο;

Το δελτίο καιρού κάνει λόγο για πολύ υψηλές για την εποχή  θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο. Άρα, άμεσος είναι ο “κίνδυνος” να ξεχυθούν σε παραλίες και σε πολυσύχναστους δρόμους χιλιάδες κάτοικοι του Λεκανοπεδίου (αλλά και της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας…) και ο κορωνοιός να κάνει από βδομάδας…πάρτι.

Με αυτή τη λογική, πολλοί από τους ειδικούς, θα προτείνουν στην κυβέρνηση για αύριο τη λήψη ειδικών έκτακτων μέτρων για το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον στην Αττική.

Εισηγούνται την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες έχουν καλύψει τη Μεσόγειο, την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τις επόμενες ημέρες η μεταφορά των θερμών αερίων μαζών προς τη Μεσόγειο αναμένεται να ενταθεί, με κορύφωση την Κυριακή 7/2.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη χώρα μας να επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο, με μέγιστες τιμές που από την Πέμπτη 4/2 έως και τη Δευτέρα 8/2 θα φτάσουν σε πολλές περιοχές τους 20-22 βαθμούς, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Φλερτ λοιμωξιολόγων με πιο αυστηρά μέτρα – Φόβοι για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα – Αύριο οι αποφάσεις

 

SHARE