Ο Ιβάν Σαββίδης αγοράζει με 300 εκατ. ευρώ το Πόρτο Καρράς

Μέχρι το τέλος του 2019, το αργότερο στις αρχές του νέου έτους, εκτιμάται ότι θα κλειδώσει η οριστική συμφωνία μεταξύ της Τεχνικής Ολυμπιακής και της Belterra Investments για την πώληση του Πόρτο Καρράς, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, στον όμιλο Σαββίδη.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών για να τελειώσει και τυπικά η αγοραπωλησία, δεδομένου ότι η κατάρτιση της οριστικής σύμβασης τελεί υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις (διαμόρφωση των τελικών όρων, έγκριση των αρμόδιων αρχών κ.λπ.).

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις και πληροφορίες, το τίμημα της αγοράς θα κυμανθεί μεταξύ 200-250 εκατ. ευρώ και αφορά το σύνολο του πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος. Ένα από τα βασικά σημεία των διαπραγματεύσεων που αναμένεται να επηρεάσει και το ύψους του τελικού τιμήματος είναι και το δάνειο ύψους 45 εκατ. ευρώ που είχε λάβει η Πόρτο Καρράς από το fund Fortress πριν από λίγους μήνες με εγγύηση ενεργητικό της.

Το Πόρτο Καρράς είναι ανεπτυγμένο σε έκταση 17,5 χιλιάδων στρεμμάτων και περιλαμβάνει τέσσερα ξενοδοχεία. Διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, γήπεδο γκολφ 18 οπών και συνεδριακό κέντρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη έχει σχεδιάσει επένδυση ύψους τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Εκτός από την αναβάθμιση των ξενοδοχείων και των λοιπών εγκαταστάσεων, κεντρική θέση στον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμού του ομίλου Σαββίδη για το Πόρτο Καρράς είναι η δυνατότητα ανέγερσης 526 παραθεριστικών κατοικιών, οι οποίες μάλιστα είναι σε μεγάλο βαθμό ώριμες σε επίπεδο αδειών.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

 

SHARE