Ο …φιλέλλην Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα συναντά την πολιτική ηγεσία ένα μήνα πριν φύγει από την Κομισιόν

European Commissioner for Economic and Financial Affairs Pierre Moscovici speaks during a media conference at EU headquarters in Brussels, Wednesday, Dec. 19, 2018. Economists say leaving the EU without a deal risks plunging the British economy into recession and touching off chaos at the borders. The EU was set Wednesday to publish documents on its own preparations for a no-deal Brexit. (AP Photo/Virginia Mayo)

Ο Πιερ Μοσκοβισί, για ένα ακόμα μήνα Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, έρχεται στην Αθήνα σήμερα για διήμερη επίσκεψη. (Ο Μοσκοβισί πρόκειται να αντικατασταθεί την 1η Νοεμβρίου από τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι).

Πρώτη συνάντηση, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου θα πάρει μέρος στον «Διάλογο με τους Πολίτες» στην «Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά». Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13:00. Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, θα ακολουθήσουν σύντομες δηλώσεις.

Ο Π.Μοσκοβισί, που συγκαταλέγεται και αυτός στους…φιλέλληνες που στήριξαν την Ελλάδα όταν απειλείτο από το Grexit, είχε στο πρόσφατο παρελθόν προκαλέσει την τότε Αξιωματική αντιπολίτευση, στηρίζοντας με δηλώσεις  την κυβέρνηση του Α. Τσίπρα και τις αποφάσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα στις 14:00 στο Υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντηθεί επίσης και με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα.Φώφη Γεννηματά και τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τέλος, θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Παρασκευή 04/10/19 στις 10:00 το πρωί.

SHARE