Ο Χ.Σταικούρας βλέπει συμβιβασμό στο Eurogroup – Ανετότερη χρηματοδότηση αλλά χωρίς ευρωομόλογο

 

“Νομίζω ότι θα καταλήξουμε – όπως συνήθως γίνεται – σε έναν συγκερασμό μέτρων που δεν θα περιλαμβάνει απαραίτητα ευρωομόλογο – corona bond, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι θετικό. Απλά δεν θα έχει μία συνιστώσα” ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τη λύση που επιχειρείται να βρεθεί αναφορικά με την χρηματοδότηση των κρατών – μελών της Ε.Ε. ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Ανέφερε τα προτεινόμενα εργαλεία τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων, την ακόμα μεγαλύτερη αξιοποίηση της Ευρώπης Τράπεζας Επενδύσεων έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν ακόμα περισσότερο επενδύσεις στην Ευρώπη, τη χρήση του ESM στην οποία αναφέρθηκε, όπως είπε, και ο κ.Ρέγκλινγκ. “Υπάρχει πράγματι μία μεγάλη συζήτηση για το πώς και ποια θα είναι η δυνατότητα σε κάθε κράτος μέλος ώστε να μπει σε αυτό το μηχανισμό και – το πιο βασικό – με ποιους όρους και προϋποθέσεις”, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.

Εξήγησε πως “υπάρχουν συζητήσεις αυτή την περίοδο, ήδη έχουν ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζονται” εκτιμώντας ότι “θα ολοκληρωθούν την επόμενη Τρίτη στο Eurogroup” για το ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις για να μπει κάποια χώρα σε αυτό το μηχανισμό.

“Φαίνεται ότι θα είναι πολύ πιο ελαστικό το περιβάλλον το οποίο θα δημιουργηθεί διότι αυτή η χρηματοδότηση θα είναι στοχευμένη για την οικονομική κρίση” εκτίμησε.

SHARE