Ο…αριστερός Μαδούρο “πιάστηκε στα πράσα” στη Βουλγαρία – Έστελνε χρήμα…

Χρήματα της εθνικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας PDVSA με προορισμό άλλες χώρες μπλόκαρε σήμερα η Βουλγαρία μετά από αμερικανικό αίτημα.

Συγκεκριμένα, η Σόφια κατήργησε λογαριασμό που είχε ανοιχτεί σε βουλγαρική τράπεζα και από τον οποίο γίνονταν μεταβιβάσεις πολλών «εκατομμυρίων ευρώ»,  δήλωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Σοτίρ Τσατσάροφ.

«Διαπιστώσαμε ότι υπήρξαν μεταφορές χρημάτων από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας σε αυτούς τους λογαριασμούς», δήλωσε ο Τσατσάροφ στους δημοσιογράφους. «Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί έτσι ώστε τα κονδύλια που εξακολουθούν να είναι σε λογαριασμούς, να παραμείνουν πλήρως υπό τον έλεγχό μας», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για εκατομμύρια ευρώ», διευκρίνισε ο διευθυντής της βουλγαρικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Ντίμιταρ Γκεόργκιεφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σόφια.

«Ο στόχος είναι να βεβαιωθούμε πως δεν έχει κλαπεί ο πλούτος του λαού της Βενεζουέλας» προς όφελος του καθεστώτος, διαβεβαίωσε σήμερα ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Βουλγαρία Έρικ Ρούμπιν. «Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, η οποία διασφαλίζει την ανταλλαγή πληροφοριών και την ανάληψη κοινής δράσης εναντίον του Μαδούρο» πρόσθεσε ο Ρούμπιν.

Προ ημερών, ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως η PDVSA είχε επιχειρήσει να υπεξαιρέσει δημόσια κεφάλαια μέσω της Βουλγαρίας.

SHARE